Sebastian Ghiță, despre noul dosar: E vehiculat numele lui Tony Blair

Data actualizării: Data publicării:
GHINEA VS GHITA intoarce poza _INQUAMPHOTOS
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Sebastian Ghiță a declarat, după ce a fost citat la sediul DNA Ploiești într-un nou dosar de corupție alături de Victtor Ponta, că ar fi vehiculat numele lui Tony Blair. În continuare, el a glumit cu jurnaliștii pe acest subiect. „Nu e de râs, ăsta-i adevărul”, a adăugat el.

Nu știu exact toate acuzațiile, totuși, știu că în dosarul acesta este vehiculat numele fostului prim-ministru al Marii Britanii Tony Blair. Vom vedea exact despre ce este vorba”, a spus Sebastian Ghiță, aflat la Înalta Curte de Casație și Justiție.

El a precizat că este obligat să se prezinte apoi la sediul DNA Ploiești, acolo udne Victor Ponta a ajuns în jurul orei 11:00.

Ghiță a adăugat că nu i-a fost comunicată calitatea sub care a fost citat, dar că „după cum i-am văzut pe dânșii acolo la unitatea de elită că fac dosare, sper să nu ajungem să ne întrebe de întâlnirea din Africa de Sud dintre Ponta, Blair și Obama.”

Eu nu cred că este vorba despre nicio corupție. Cred că suntem foarte restrictivi în ceea ce privește modul în care vedem activitățile noastre și dacă orice lucru din viață în interpretăm precum corupție, atunci vom avea dosare. Mâine, poimâine, orice vânzare de casă și de mașină, cu un mic denunț aranjat poate deveni o corupție care ucide”, a mai spus el.

În martie 2012, fostul premier britanic Tony Blair a participat la o conferință organizată de PSD.

Victor Ponta este suspectat de folosirea influenței pe care o avea ca lider politic. Este al doilea dosar în care fostul premier este suspectat de corupție, după Rovinari-Turceni, dosar aflat în faza de judecată.

Fapta ar viza o sumă de bani încasată de Victor Ponta în folosul PSD.

În dosar este vehiculat numele fostului premier britanic Tony Blair. Banii ar fi venit de la o persoană care acceptat să dea o sumă de bani pentru organizarea acestei întâlniri, în schimbul candidaturii într-un colegiu eligibil la alegerile parlamentare din 2012.

La DNA a ajuns și deputatul Sebastian Ghiță, citat în același dosar în care a fost chemat și Victor Ponta. Acesta a spus că nu i s-a comunicat în ce calitate a fost chemat.

Fostul premier a mai fost în aprilie la DNA Ploiești, când a fost citat într-unul dintre dosarele lui Sebastian Ghiță.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri