Sebastian Ghiță susține că are înregistrări compromițătoare despre procurorul său de caz

Data publicării:
telefoane ianceu

Deputatul, primul care a primit interdicție din partea unui procuror de a se mai duce în Parlament, spune că luni va transmite aceste înregistrări și procurorului general al României.

„Am să duc în Parlamentul României depoziţii şi înregistrări ale unor patroni de firme de construcţii din Ploieşti chemaţi de acest domn procuror, ţinuţi şase ore la audiere şi veţi auzi cum acest procuror le promitea lucruri: Îţi promit că nu te arestez, îţi promit că scapi de evaziune fiscală, îţi promit luna şi cerul, spune ceva de Ghiţă! Omul spune: Nu-l cunosc pe Ghiţă, nu l-am întâlnit; Domnule, te bag în puşcărie şi te ţin 60 de zile acolo, dacă nu spui exact cum a fost! Veţi auzi aceste înregistrări în Parlament. Le am şi le voi duce luni și la procurorul general al României”, a afirmat Sebastian Ghiță, miercuri seara, la un post de televiziune.

Am înţeles că Onea este un procuror de la DNA, dar nu pot să cred că în ţara asta, dacă un procuror e de la DNA, e infailibil, că nu greşeşte, că nu are intenţii rele şi nu-şi construieşte cariera pe munca şi sudoarea altora care au muncit zeci de ani”, a mai spus deputatul, care are interdicție de a părăsi Ploieștiul.

Sebastian Ghiţă a trimis o scrisoare conducerii Camerei Deputaţilor. El susţine că DNA îl împiedică să-şi exercite funcţia de deputat şi cere sesizarea Curţii Constituţionale. În acelaşi timp, Sebastian Ghiţă spune că va solicita Comisiei de control al SRI să verifice numărul politicienilor interceptaţi în timpul campaniilor electorale. Parlamentarul susţine că astfel de înregistrări sunt folosite cu scop politic. 

O să cer în comisia SRI. L-am sunat deja pe Georgian Pop (președintele comisiei – n.r.)... Voi cere şi o să vedeţi câţi politicieni au fost ascultaţi pe perioada campaniilor şi premergătoare campaniilor electorale, cu mandate de siguranţă naţională şi mandate ale procurorilor. O să vedeţi că o să aflăm numărul acestor politicieni interceptaţi şi o să ne dăm seama că rămân aceste interceptări cu anii şi sunt folosite când se doreşte să cadă un guvern”, susține deputatul.

Citește și:

EXCLUSIV. S. Ghiță, mecanism piramidal pentru fraudă la prezidențiale. Martor: Victor Ponta era la curent
Afacerile pentru care este anchetat Sebastian Ghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri