Sechestru în dosarul TelDrum

Data actualizării: Data publicării:
171113_DRAGNEA_DNA_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

DNA vrea să se asigure că prejudiciul din dosarul Tel Drum, în care este urmărit penal şi Liviu Dragnea, poate fi recuperat în cazul în care acuzaţiile vor fi confirmate şi pedepsite de judecători.

171113_DRAGNEA_DNA_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Potrivit unor informaţii Digi24, procurorii vor impune sechestru în acest dosar, în care prejudiciul estimat până în acest moment este de 20 de milioane de euro şi 30 de milioane de lei.

Procedura prevede înștiințarea inculpaților, așa că nu e exclus ca Liviu Dragnea să ajungă din nou la DNA.

Liviu Dragnea este acuzat pentru fapte comise pe vremea când conducea CJ Teleorman, de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

În același dosar sunt urmăriți penal doi apropiați ai lui Dragnea, Marian Fișcuci și Petre Pitiș. Despre primul, anchetatorii spun că este „acționar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA” și îl acuză de constituirea unui grup infracțional organizat. Dragnea a negat aceste acuzații.

Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații”, arată DNA, într-un comunicat de presă.

Procurorii îşi sprijină acuzaţiile pe sesizarea specialiştilor de la Oficiul European Antifraudă (OLAF), care au arătat că succesul TelDrum este clădit pe ilegalităţi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri