Sechestru pe două apartamente deținute de Marian Vanghelie

Data publicării:
vanghelie si oana


Actualizare 18.00. Chiar dacă Marian Vanghelie este primar al sectorului 5 încă din anul 2000, el a depus doar două declarații de avere.

Apărătorii lui Marian Vanghelie spun că procurorii au instituit sechestru doar pe cele două imobile, asta deși, potrivit declarațiilor de avere, Marian Venghelie deține două clădiri în Bucureşti cumpărate cu 57.000 de dolari, respectiv 225.000 de euro, două autoturisme de lux, bijuterii, tablouri şi ceasuri de peste 100.000 de euro, acţiuni la SC Bucureşti SA în valoare de 3.500.000 de lei şi împrumuturi acordate în sumă de 2.600.000 de lei. Declaraţia de avere depusă în 2010 se menţine în aceleaşi linii, numai că una dintre maşinile menţionate nu mai apare, nici măcar la categoria bunurilor vândute.

Citiți și Averea lui Marian Vanghelie, un secret bine păstrat

Surse judiciare susțin că această anchetă va merge mai departe pentru că procurorii au informații că atât Marian Vanghelie, cât și Oana Mizil ar deține mai multe conturi bancare în străinătate.


Oana Mizil: O să răspundă domnul avocat. Mulțumesc!

Reporter: V-aţi întâlnit cu domnul Vanghelie?

Oana Mizil: Da, ne-am întâlnit.

Comunicatul DNA vă va aduce la cunoștință datele tehnice din acest punct de vedere. Procedura de astăzi a fost de instituire de sechestru atât pe bunurile domnului Marian Vanghelie, cât și pe bunurile Oanei Mizil”, a spus Cristian Ene, avocatul Oanei Mizil.

„Pe ce bunuri au găsit în proprietate, cele două apartamente ale domnului Vanghelie. Doamna Mizil nu are niciun imobil în proprietate”, a adăugat Cezar Bivolaru, avocatul lui Marian Vanghelie. 


Marian Vanghelie a fost adus din Arestul Poliţiei Capitalei la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în jurul orei 15.15, pentru a da noi declaraţii în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie.

Cu aproximativ un sfert de oră înainte de a fi adus Marian Vanghelie, la DNA a venit şi iubita acestuia, Oana Niculescu Mizil, fost deputat. Surse judiciare au declarat că aceasta a fost citată de procurori în acelaşi dosar în care este cercetat Vanghelie, fiind suspectată de operaţiuni de comerţ incompatibile cu funcţia.

Marian Vanghelie este în arest preventiv din 14 martie, mandatul de arestare fiind emis până în 12 aprilie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis, miercuri, cererea procurorilor DNA de prelungire a mandatului de arestare preventivă a lui Marian Vanghelie cu încă 30 de zile. Decizia nu este definitivă, contestaţia urmând să se judece tot la instanţa supremă.

Oana Mizil, iubita lui Vanghelie, a fost audiată şi în martie la DNA în acest dosar, fiind suspectată de operaţiuni de comerţ incompatibile cu funcţia de deputat. După audieri, Oana Niculescu Mizil şi-a depus demisia din Parlament.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri