Sechestru pe groapa de la Glina. Patronii, suspectați că spălau bani pentru mafia italiană

Data publicării:
glina

Actualizare 14.24. Orocurorii au pus sechestru pe bunurile şi acţiunile celor doi, inclusiv pe terenul pe care se află groapa de gunoi. 

Prejudiciul estimat până acum de anchetatorii de la Roma este de 100 de milioane de euro. Mare parte din această sumă ar fi ajuns la groapa de gunoi de la Glina. Potrivit anchetatorilor italieni, era un obicei al mafiei să trimită bani în estul și sud-estul Europei pentru a fi spălați, iar apoi refolosiți.  

_________________

Mandatul european de arestare a fost emis în urmă cu câteva luni de tribunalul din Roma. Cei doi administratori ai gropii de la Glina erau dați în urmărire internaționalp, dar au fost găsiți abia în această dimineață. Operațiunea a fost desfășurată de procurorii DIICOT.

Cei doi sunt cercetați în cadrul unei anchete declanșate în urmă cu 10 ani în Italia, în care era vizat primarul de atunci din Palermo, cunoscut drept un cap al mafiei din zonă, care ar fi adunat sute de milioane de euro din infracțiuni, bani pe care i-ar fi spălat în alte țări europene. În această operațiune ar fi fost implicată și firma care administra groapa de gunoi de la Glina.

Percheziții au loc în prezent și în Italia, unde au fost reținute mai multe persoane în acest dosar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri