Șefa ÎCCJ îl contrazice pe Iordache: S-a cerut aviz de la CSM

Data actualizării: Data publicării:
cristina tarcea agerpres_7880506
Foto: Agerpres

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție îl contrazice pe Florin Iordache. Judecătoarea Cristina Tarcea spune că a fost cerut aviz de la CSM pe tema modificării Codurilor penale – de altfel, pentru acest lucru a fost convocată ședința consiliului din această dimineață. Ordonanța a fost însă aprobată de Guvern și publicată în Monitorul Oficial fără avizul pe care, de altfel, Florin Iordache spune că nici nu l-a cerut.

„Am înțeles că au existat niște modificări în ordonanță, ieri spre seară a fost trimisă către CSM o cerere în care se solicita avizul, dar fără a se menționa că va avea loc o ședință de guvern seara sau azi dimineață. N-a contat niciodată punctul de vedere al CSM, ceea ce ar fi trebuit să se schimbe”, a spus judecătoarea Cristina Tarcea.

„Am fost puși în fața faptului împlinit. Avem o problemă cu valorile morale și ar trebui să privim foarte serios spre ceea ce vrem să ne îndreptăm. Astăzi a fost convocat CSM pentru a discuta avizul. Din păcate ordonanța a fost adoptată fără aviz. Vom stabili o modalitate de lucru în continuare. Trebuie să văd cu atenție care este noua formă a ordonanței, am să încerc să fac o statistică și în funcție de asta putem stabili și impactul”, a adăugat șefa ÎCCJ.

Ministrul Justiţiei Florin Iordache a declarat că a nu a cerut aviz de la CSM şi că oricum avea punctul de vedere - negativ - de "săptămâna trecută". Totodată, el afirmat că Parchetele au competenţă doar în privinţa legilor care vizează justiţie, respectiv legile 304, 305 şi 317.

Ministrul Justiţiei a declarat aseară că a nu a cerut aviz de la CSM şi că oricum avea punctul de vedere - negativ - de „săptămâna trecută”. Totodată, el afirmat că Parchetele au competenţă doar în privinţa legilor care vizează justiţia, respectiv legile 304, 305 şi 317.

Florin Iordache a mai spus că are avize „de la ministerul de externe şi ministerul de interne”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri