Şeful de cabinet al premierului a fost audiat la DNA

Data publicării:
dna intrare - corp-7

Directorul de cabinet al premierului Victor Ponta a stat mai puțin de o oră la DNA. După discuţia cu procurorii, el nu a vrut să ofere niciun detaliu.

Procurorii l-au citat în calitate de martor, după ce Adrian Duicu, în acea perioadă șef al consiliului Județean Mehedinți, l-a menționat într-o declarație făcută în instanţă. Anchetatorii susțin că Vlad Stoica urma să primească CV-ul Elisabetei Ponea, soția șefului poliției din Mehedinți, pentru ca această să fie ajutată să ocupe o funcție de conducere în Parchet.

Extrem de grav este şi faptul că inculpatul a traficat influenţa sa pe care o are sau cel puţin pretinde că o are la un nivel înalt al statului român, aducând în discuţii cu cumpărătorul de influenţă Ponea pe prim-ministrul României, secretari şi subsecretari de stat, ministru de Interne sau şeful Poliţiei Române, Petre Tobă. Este neclară activitatea acestor persoane în acest moment procesual”, spun procurorii.

La DNA a fost audiat și un consilier de la cancelaria premierului. Adrian Bădescu, cel care deține și funcția de președinte interimar al PSD Mehedinți, ar fi, potrivit procurorilor, omul de legătură folosit de Adrian Duicu. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi este arestat preventiv pentru trafic de influenţă. Din dosar reiese că ar fi a mers la Guvern pentru a susţine promovarea şefului politiei judeţene, Ştefan Ponea, într-o funcţie de conducere la Bucureşti.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri