Șeful Poliției Mizil a fost reținut

Data actualizării: Data publicării:
160701_diicot_captura_cocaina_00_INQ_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganes

Șeful Poliției orașului prahovean Mizil, Marius Rotaru, a fost reținut, joi dimineață, de procurorii DIICOT Ploiești după mai multe ore de audieri, fiind scos încătușat din sediul Parchetului, surse apropiate anchetei spunând că el este acuzat de abuz în serviciu și favorizarea infractorului.

Procurorii DIICOT susţin că şeful poliţiei din Mizil ştia de existenţa reţelei de traficanţi de carne vie care funcţiona în oraş, dar nu a luat niciun fel de măsură împotriva ei. Ancheta DIICOT arată modul în care funcţiona reţeaua.

Poliţist de la crimă organizată: „Grupul organizat racola tinere de pe raza judeţului Prahova prin metoda "loverboy". Ulterior, erau obligate să practice prostituţia la stradă sau într-o rulotă care era parcată în curtea uneia dintre persoanele suspecte”.

Acuzaţiile pe numele şefului Poliţiei din Mizil nu se opresc aici. Potrivit procurorilor, acesta chiar ar fi cerut favoruri sexuale de la tinerele care voiau să-i reclame pe şefii reţelei. Nu este prima data cand numele comisarului-sef Marius Rotaru apare într-un scandal public. În 2013, o fostă angajată a IPJ Prahova îl acuza, în mediul online, că îi protejează pe interlopi şi că ar avea legături cu proxeneţii din Mizil.

Mesajul, sub forma unei scrisori, era adresat sefului SRI de la acea vreme şi conţinea detalii concrete şi nume de persoane implicate în activitatea de proxenetism. Poliţista susţinea că şeful Poliţiei Mizil, comisarul-şef Marius Rotaru, ştia despre aceste fapte, dar nu lua nicio măsură. Poliţista nu mai lucrează acum la IPJ Prahova.

Încă trei persoane, despre care procurorii cred că sunt şefii reţelei de carne vie, au fost arestate alături de şeful Poliţiei Mizil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri