Şeful Poliţiei Rutiere Braşov, arestat preventiv. Claudiu Tămârjan, încă un oficial acuzat de fapte de corupţie

Data publicării:
tamarjan 1

Şeful Poliţiei Rutiere Braşov, Claudiu Tămârjan, reţinut de DNA pentru fapte de corupţie, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată miercuri de magistraţii Tribunalului Braşov, după trei ore de audieri şi o oră de deliberări.

Avocatul comisarului-şef a contestat decizia în sală, contestaţia urmând să fie judecată la Curtea de Apel Braşov.

Claudiu Tămârjan a fost scos încătușat din sediul Tribunalului Brașov și condus în arestul Inspectoratului Județean de Poliție. Şeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Brașov este acuzat de şase fapte de trafic de influență, 11 fapte de instigare la abuz în serviciu şi de folosirea, în mod direct sau indirect, de informaţii nedestinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Procurorii susţin că există date și probe din care rezultă că, în perioada octombrie-decembrie 2013, suspectul a creat un sistem infracțional foarte bine pus la punct, oferind protecție mai multor persoane din mediile oamenilor de afaceri și funcționarilor publici.

FOTO: bv.politiaromana.ro

Mai exact, anchetatorii îl acuză pe şeful poliţiei rutiere că ar fi muşamalizat mai multe dosare de accidente rutiere sau că ar fi închis ochii pentru diverse încălcări ale legislaţiei rutiere în schimbul unor cadouri.

Claudiu Tămârjan a fost monitorizat de către procurorii DNA timp de câteva luni. Oamenii legii au ataşat la dosar şi interceptări cu şeful de la brigada rutieră, care evidenţiază sistemul prin care acesta acţiona împreună cu alţi colegi de-ai săi, cercetaţi în acelaşi dosar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri