Senatoarea Doina Tudor și fostul șef al Comisiei de Supraveghere a Asiguraților, trimiși în judecată. Ar fi luat mită 300.000 de euro 

Data publicării:
160225 doina tudor dna 16 INQ Octav Ganea

 

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Daniel Tudor și Doina Tudor ar fi primit 300.000 de euro mită de la acționarul majoritar al unei firme de asigurări. Intermediarul mitei a fost Marian Ovidiu.

Fostul secretar general al Senatului a pretins că are influență asupra lui Daniel Tudor, la acea vreme președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, și că-l va determina să nu îndeplinească niște acte care intrau în atribuțiile lui de serviciu. Concret, precizează procurorii DNA, Daniel Tudor trebuia să depună diligențele necesare pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri.

„În perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Marian Ovidiu a pretins de la acționarul majoritar al firmei respective (denunțător în cauză), pentru inculpatul Tudor Daniel George, suma de 3.000.000 de euro. Din suma de bani inițial pretinsă, inculpatul Marian Ovidiu a primit efectiv 500.000 euro, din care și-a însușit 200.000 de euro”, se arată în comunicatul DNA.

Restul sumei, de 300.000 de euro, a ajuns la Daniel Tudor. Senatoarea Doina Tudor a primit o parte din mita pentru soțul ei.

„Restul de 300.000 euro au fost remiși inculpatului Tudor Daniel George în trei tranșe de câte 100.000 euro, o primă tranșă, în mod direct, iar următoarele două tranșe, în mod indirect, prin intermediul soției sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoștea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât proveniența cât și scopul pentru care erau remise aceste sume de bani”, precizează DNA.

După ce a primit mita, Daniel Tudor l-a favorizat pe omul de afaceri.

„În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății”, conform DNA.

Procurorii DNA au impus sechestrul asigurător pe conturile lui Daniel Tudor până la concurența sumei de 300.000 euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri