Senatul a decis: Ion Ariton poate fi urmărit penal în dosarul Gala Bute

Data publicării:
Ion Ariton S si Elena Udrea D -Mediafax Foto-Ovidiu Dumitru Matiu

 

Ion Ariton poate fi urmărit penal în dosarul Gala Bute: MediafaxFoto

Senatul a adoptat, cu 77 de voturi pentru și 52 de voturi împotrivă, o hotărâre în acest sens.

Potrivit raportului Comisiei juridice, supus atenției plenului Senatului, în timpul audierii, Ion Ariton a precizat că "sumele care au făcut obiectul contractelor de sponsorizare a evenimentului prin care se urmărea promovarea României ca destinație turistică și a brandului turistic național, pe plan național și internațional, în cadrul Galei Internaționale de Box Profesionist, și pe care l-a susținut, au ajuns la Federația Română de Box".

Potrivit aceluiași document, Ion Ariton a explicat senatorilor juriști faptul că "o sponsorizare se face într-un cadru legal, pentru o sumă care este calculată ca procent din cifra de afaceri".

"Pentru o sponsorizare dintr-o companie, exista o comisie care analiza oportunitatea și legalitatea sponsorizării. După ce se fac aceste analize, acel raport de oportunitate și legalitate este trecut prin Consiliul de Administrație al acelei companii și numai după aceea se putea face virarea acelor sume în cuantumul și în procentele legale care se pot face din acel cont", a mai arătat Ariton, în Comisia juridică, potrivit raportului citat.

În urma audierii senatorului Ion Ariton, în data de 10 februarie, Comisia juridică a hotărât, cu majoritate de voturi, să admită solicitarea Parchetului de pe lângă ÎCCJ în vederea formulării cererii de efectuare a urmăririi penale față de fostul ministru al Economiei.

Procurorul general Tiberiu Nițu a solicitat Senatului declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale față de senatorul Ion Ariton, fost ministru al Ministerului Economiei, pentru abuz în serviciu și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, în dosarul Gala Bute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri