Şerban Nicolae nu vrea desecretizarea arhivei SIPA: "Definim oameni după ce au scris nişte oameni ticăloşi despre noi"

Data actualizării: Data publicării:
170510_CEX_PSD_serban nicolae_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Fostul şef al Comisiei juridice din Senat, Şerban Nicolae, critică decizia ministrului Justiţiei, de a desecretiza arhiva SIPA. Într-o intervenţie la un post de televiziune, senatorul PSD a etichetat etichetat drept „grav” un asemenea pas, având suspiciuni cu privire la acurateţea informaţiilor conţinute de dosare.

„Nu mi-e foarte clar, pentru că e posibil să fie date publicității toate acele informații, ceea ce mi s-ar părea de domeniul absurdului, sau s-ar permite accesul la persoane care nu au neapărat certificările specifice unor informații clasificate. E foarte superficială informația că se desecretizează. De altfel, ce mă surprinde pe mine și mi se pare absolut halucinant este absolutizarea acestor activități securistice. Dacă dosarele ar scrie despre mine, nu știu, că sunt bețiv sau joc jocuri de noroc, sau mai știu eu ce, n-avem și confirmat dacă este adevărat sau nu. Prezumă că ce scriu securiștii acolo era perfect adevărat. Mi se pare un lucru grav. Faptul că definim oameni după ce au scris niște oameni ticăloși despre noi”, a declarat Şerban Nicolae.

Reacţia acestuia a venit la puţin timp după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri dimineaţă, că va desecretiza arhiva SIPA. „Am depășit stadiul de intenție și am luat decizia ca, în cel mai scurt timp, să desecretizez arhiva SIPA, respectând procedurile legale. Decizia e a mea, nu a directorului (ANP, n.red.). Respectând procedurile legale, în cel mai scurt timp desecretizez arhiva SIPA”, a fost anunţul lui Tudorel Toader

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea recent că dacă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este „un om corect şi de bună-credinţă”, atunci va desecretiza raportul făcut în cadrul ministerului cu privire la dispariţia unor dosare din arhiva SIPA. În caz contrar, încrederea pe care o are în el va fi „aproape de zero”, a spus președintele PSD.

Serviciul Intern de Protecţie şi Anti-corupţie (SIPA) a fost desfiinţat, în 2005, de fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei. Dosarele conţin inclusiv date despre relaţiile sexuale ale unor magistraţi, ori informaţii cu privire la avorturile unor judecătoare. Mai multe pe acest subiect, AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri