Sfânta Parascheva | Peste 14.000 de pelerini la Iaşi

Data actualizării: Data publicării:
parascheva

Peste 14.000 de oameni din toată ţara au participat astăzi, la Iaşi, la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Cu flori şi busuioc în mâini, pelerinii au stat la rând mai bine de zece ore, iar coada s-a întins în permanenţă pe trei kilometri.

Peste 6.000 de credincioşi din toată ţara au asistat la slujba de Sfânta Parascheva, care s-a ţinut în faţa Catedralei din Iaşi.

Femeie: „Sunt venită din Constanţa, dar de obicei, stăm în Germania şi încercăm, cât de des, să venim la Cuvioasa. M-a ajutat foarte mult”.

Bărbat: „Mă încarc pentru un an de zile cu energia necesară sufletului”.

Slujba a fost ascultată şi de cei peste 8.000 mii de credincioşi care au aşteptat la coadă să ajungă la moaştele Cuvioasei. Aproape o mie de oameni au trecut, în fiecare oră, pe la raclă.

La finalul slujbei, cinci familii au primit de la Înaltpresfinţitul Teofan Crucea Moldavă, pentru că au între 12 şi 16 copii. Este cea mai mare distincţie pe care Mitropolia Moldovei şi Bucovinei o dă în fiecare an unor localnici.

Ambianţă ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei: „Am ales din zona noastră câteva familii care s-au bucurat de această prezență în viața lor, a pruncilor pe care i-au născut”.

După ce s-au închinat la moaştele Cuvioasei, zeci de pelerini au uitat de cele sfinte şi s-au îmbulzit la sarmalele împărţite de Primăria Iaşi.

Peste 60.000 de sarmale de post au fost împărţite pelerinilor.

De la începutul săptămânii, peste 75.000 de pelerini s-au rugat la moaştele Sfintei Parascheva şi a Sfântului Neofit Zăvorâtul din Cipru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri