Silicoane din bani publici. Zece medici de la Spitalul de Arși au fost reținuți

Data publicării:
spitalul arsi bucuresti ancheta mediafax

Cel puţin 60 de tinere s-au operat la Spitalul de Arşi din Capitală pe banii statului. Daniela Trufașu, pacientă, spune că și-a făcut un implant cu silicon pentru care a plătit între 2.000 și 3.000 de euro.

Ziariștii au stat de vorbă și cu o altă pacientă, Priscila Gutiţă:

 - Doctorul la care m-am operat are şi clinică particulară.

- Despre cine e vorba?

- Domnul dr Antohi.

- Diagnosticul a fost pentru chirugie plastică sau altă problemă medicală?

- Chirurgie plastica am vrut doar pentru..

- Unde ai achitat cei 2.500 de euro?

- La clinica privată.

- Şi ai fost operată aici? Cu ustensilele de la Spitalul de Arşi?

- Da. Am fost operată aici.

Aşa cum recunosc pacientele, o spun şi procurorii şi poliţiştii, care au ridicat 16 medici, dar şi asistente. 26 de persoane au ajuns la audieri. Inclusiv managerul Spitalului, Vitalie Stan.

Printre medicii implicaţi este şi Victor Schwartz. Supranumit „chirurgul vedetelor”, el mai are un dosar instrumentat de procurorii DIICOT Prahova pentru aderare la un grup infracţional organizat. Numele lui este asociat cu o grupare interlopă.

Procurorii şi poliţiştii bucureşteni au făcut 23 de percheziţii - la Spitalul de Chirurgie Plastică şi la domiciliile cadrelor medicale. Din spital au ridicat acte, pentru a se stabili prejudiciul adus statului, pentru că fiecare dintre operaţii era decontată la Casa de Asigurări de Sănătate. Mii de lei în cazul fiecărei intervenţii. Aceasta pe lângă sumele achitate de paciente, care mergeau direct în buzunarele medicilor.

Mecanismul pe care îl foloseau doctorii pentru a-şi rotunji veniturile este simplu - invitau pacientele la cabinetul privat, încasau sumele pentru operaţiile solicitate, iar intervenţiile chirurgicale erau făcute la spitalul de stat. Procurorii spun că în documentele oficiale, acestea apăreau drept urgenţe, decontate ca atare de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri