Ambasadorul britanic, despre aglomeraţia din închisori: "Am adoptat soluţii diferite"

Data actualizării: Data publicării:
paul brummell
Foto: Twitter

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a declarat, vineri, la Alba Iulia, întrebat ce părere are despre proiectul privind graţierea, că Guvernul Marii Britanii este dispus să împărtăşească Guvernului României din experienţa în ceea ce priveşte suprapopularea închisorilor precizând că în ţara sa au fost adoptate soluţii diferite precum închisorile private sau brăţările electronice ca alternative pentru detenţie.

paul brummell
Foto: Twitter

Paul Brummell a răspuns jurnaliştilor în limba română, la finalul unei conferinţe susţinute la Alba Iulia, că modificările privind legislaţia românească nu trebuie comentate de către diplomaţii străini, precizând însă că problema supraaglomerării din închisori este „o problemă reală” cu care s-a confruntat şi Marea Britanie.

„Este o problemă reală aici în ceea ce priveşte populaţia din închisori care este mai mare decât capacitatea. Guvernul britanic este gata să lucreze cu Guvernul României privind o schimbare de experienţă în această privinţă. În Marea Britanie, am avut aceleaşi probleme”, a spus ambasadorul, potrivit News.ro.

El a adăugat că în ţara sa au fost adoptate soluţii diferite faţă de cele pe care ar dori să le adopte România şi a dat exemplu închisorile private sau brăţările electronice ca alternative pentru detenţie.

„În ceea ce priveşte Marea Britanie, avem o colaborare de lungă durată cu Ministerul Justiţiei şi cu instituţiile de justiţie şi poliţie din România şi suntem absolut gata să schimbăm experienţa noastră. De exemplu, Ministerul Justiţiei a explicat că este o problemă aici în ceea ce priveşte populaţia din închisori care este mai mare decât capacitatea. Este o problemă nu numai pentru România. În Marea Britanie am adoptat soluţii diferite, de exemplu închisori private sau alternative pentru închisori, brăţările electronice. Suntem absolut gata să discutăm cu autorităţile române experienţa noastră. Poate să fie interesant şi folositoare pentru România, poate nu este pentru România”, a mai spus Paul Brummlell.

Întrebat cum vede ideea organizării unui referendum pe această temă, ambasadorul britanic a răspuns că aceasta este o întrebare la care trebuie să răspundă România, şi nu un diplomat străin, dar a menţionat faptul că este importantă „o discuţie transparentă cu toate părţile pentru a găsi drumul cel mai eficient”.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a susţinut, vineri, o conferinţă la Universitatea "1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Tema conferinţei a fost "Leadership style of Queen Marie of Romania”, fiind legată de viaţa Reginei Maria a României. Diplomatul britanic a fost la

În ultima perioadă, zeci de mii de oameni au protestat în Bucureşti şi în marile oraşe din ţară faţă de modificarea legislaţiei privind graţierea şi Codul Penal. La protestul din Piaţa Universităţii, din Capitală, s-a aflat, timp de aproximativ 15 minute, şi preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că este inadmisibil să fie schimbate legile în modul în care se intenţionează şi că oamenii au de ce să fie indignaţi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri