Sorin Apostu, fost primar al Clujului, condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare, s-a predat la poliție

Data publicării:
sorin apostu cluj 5128313-Mediafax Foto-Mediafax Foto

 

Actualizare 18.08. Sorin Apostu s-a predat în urmă cu puțin timp la sediul IPJ din Cluj.

__________________________ 

Sorin Apostu a fost trimis în judecată pentru luare de mită, complicitate la spălare de bani, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată si trafic de influenţă.

Curtea de Apel din Târgu Mureș l-a condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare.

Fostul primar al Clujului a stat aproximativ un an în arest preventiv, pe durata procesului, şi a fost eliberat în septembrie 2012. Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca în februarie 2012.

Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, demisia fiind înregistrată în 15 februarie 2012 la Registratura Primăriei.

Procurorii arătau, în rechizitoriu, că Sorin Apostu, în exercitarea atribuţiilor de primar al municipiului Cluj-Napoca, a obţinut cu titlu de mită, ca obiect al traficului de influenţă sau sub formă de foloase necuvenite, suma totală de 545.717 lei, echivalent a 127.052 de euro.

Potrivit DNA, banii proveneau de la reprezentanţii unor societăţi comerciale care aveau în derulare contracte cu Primăria municipiului Cluj-Napoca (SC Brantner Vereş prin administrator SC Total Trading Company SRL Cluj-Napoca şi SC Rosal SRL Bucureşti) sau cu regii aflate în subordinea Consiliului local Cluj-Napoca (SC Groupe Frarom SRL Cluj Napoca).

„Pentru a disimula caracterul ilicit al primirii sumelor respective, inculpatul Sorin Apostu a angrenat-o în activităţile sale şi pe soţia sa, inculpata Monica Undina Apostu, avocat în cadrul Baroului Cluj, astfel că banii pretinşi ca obiect al infracţiunilor de corupţie erau primiţi prin intermediul cabinetului de avocatură al soţiei, sub falsa justificare a unor contracte de consultanţă”, arăta DNA.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri