Sorin Oprescu vrea să ia legătura cu iubita: „E mai complex”

Data publicării:
oprescu

Până marţi, când magistraţii decid, primarul suspendat din funcţie a explicat de ce are nevoie de partenera lui. A fost operat recent la plămâni şi nu se mai descurcă singur.

E vorba de a avea pe cineva care să aibă grijă de mine, că în situația asta, vă dați seama, dacă trebuie să mă duc să cumpăr pâine trebuie să cer voie. E mai complex. E și din nevoia de a avea pe cineva, nu?”, a motivat Sorin Oprescu.

În urmă cu o săptămână, primarul suspendat al Capitalei a fost operat la Institutul „Marius Nasta” din București.

Curtea de Apel București a admis definitiv miercurea trecută cererea primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, prin care acesta a solicitat permisiunea de a se interna șapte zile în spital, în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale. Oprescu primise o decizie favorabilă și de la Tribunalul București, însă DNA a făcut contestație, respinsă miercuri de Curtea de Apel București.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, după care judecătorii au decis pe 29 octombrie ca el să fie plasat în arest la domiciliu.

În 20 noiembrie, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu, alături de alte opt persoane. El este acuzat de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi constituire a unui grup infracţional organizat. 

Acuzaţiile aduse de DNA lui Sorin Oprescu

Din referatul DNA reiese că toate neregulile au ieşit la iveală după ce mai mulţi oameni de afaceri i-au denunţat pe doi directori din Primăria Generală. Aceştia erau acuzaţi că cereau mită. Procurorii au descoperit că o parte din bani ar fi ajuns şi la Sorin Oprescu. Modul de operare era unul complex. Totul ar fi început în 2013. Implicarea lui Sorin Oprescu s-a făcut după ce unul dintre directori ar fi fost avertizat că va fi concediat pentru că asupra lui există multe suspiciuni. Atunci, primarului general i s-a oferit o parte din banii primiţi.

„La această întâlnire (...) i-a remis inculpatului Oprescu Sorin suma de 25.000 euro provenind din cei 60.000 euro remişi de denunţători, totodată spunându-i că: „25 de la Mogoşoaia”. Reacţia inculpatului Oprescu Sorin a fost aceea de a spune: „Da, da, da! Mulţam””, se arată în dosarul DNA.

Sorin Oprescu a stabilit un mod concret de operare. Anchetatorii spun că primea mita doar la locuinţa sa din localitatea Ciolpani. Procurorii susţin că cei mai mulţi bani ar fi provenit de pe urma contractelor încheiate de Societatea care administrează complexul de la Mogoşoaia, dar şi de la Administraţia Cimitirelor din Capitală.

În ceea ce privește modul în care aveau loc remiterile, (…) a arătat că împreună cu (…) se deplasa la casa inculpatului Sorin Oprescu din comuna Ciolpani, unde îi lăsau banii, arătându-i totodată primarului faptul că i-au lăsat, iar acesta din urmă le spunea: „Mulţumesc””, se mai arată în dosarul DNA.

Potrivit achetatorilor, primarul Sorin Oprescu ar fi fost denunţat chiar de unul dintre directorii din subordinea sa, speriat că ar putea fi prins în timp ce colecta mita de la mai mulţi oameni de afaceri.

„Referitor la măsurile de precauţie ale inculpatului Oprescu Sorin, denunţătorul a mai indicat că într-un foişor aflat în curtea imobilului de la Ciolpani se află un aparat în care sunt obligați să își lase telefoanele mobile atunci când discută în foișor. Despre acest aparat (...) i s-ar fi spus că ar bruia semnalul telefoanelor, astfel încât să nu fie interceptate”, potrivit DNA.

Denunţătorul susţine că, din 2013 şi până astăzi, a avut peste 20 de întâlniri cu Sorin Oprescu. De fiecare dată scopul a fost acela de a-i da partea de mită care îi revenea. În total, peste un milion de euro. Aceeaşi persoană a mai precizat pentru anchetatori că la primarul general ajungeau chiar 80 la sută din bani.

Un director din Primăria Capitalei le-a spus procurorilor că, în 2013, a fost chemat în biroul lui Sorin Oprescu şi certat pentru că mai mulţi oameni de afaceri se plângeau, la acea vreme, că respectivul director cerea şpăgi. Sorin Oprescu l-a iertat pe director, cu condiţia ca şi el să fie inclus în circuitul şpăgilor. Directorul a mai spus că a fost de acord să împartă mita cu Sorin Oprescu, cu condiţia să nu fie dat afară.

Angajatul Primăriei a mai spus că sumele erau cuprinse între 20.000 şi 60.000 de euro. El a mărturisit că, la un moment dat, s-a speriat pentru că era urmărit de nişte maşini despre care credea că aparţin DNA.

Acelaşi bărbat a spus procurorilor DNA că Sorin Oprescu îşi cumpărase un aparat cu care bruia telefoanele celor care veneau în vizită în casa lui de la Ciolpani. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri