Soția medicului cu record de șpăgi este magistrat intrat în vizorul ANI

Data publicării:
bani cu mita 1

Iată un episod care ilustrează cum medicul din Caraș-Severin lua mita la minut, imagini obţinute în exclusivitate de Digi24:

Pacientul intră în cabinetul doctorului. Găseşte pe birou gata semnată decizia de pensionare pe caz de boală. Medicul nu zice bună ziua şi nici măcar nu ridică privirea din documente. Pacientul însă ştie lecţia. Lasă plicul cu bani şi ia foile. Timpul costă bani, aşa că totul durează cel mult şase secunde. Apoi intră pacient după pacient.

Anchetatorii au asistat la scene în care acelaşi medic încasa 10 şpăgi pe minut. Toţi banii ajungeau în sertar. La finalul zilei, doctorul pierdea minute bune pentru a număra şi sorta banii în funcţie de valoare. Într-o zi bună pleca acasă cu cel puţin 1.000 de euro. Procurorii au putut proba 291 de infracţiuni de luare de mită.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au confiscat din casa medicului 100 de mii de euro, dar şi cecuri in valoare de 200 de mii de euro, cecuri depuse la o bancă din Austria. În urma procesului, judecătorii au decis să confişte averea medicului, dar şi a soţiei acestuia, de profesie magistrat.

Acţiunile ilegale ale medicului au dat peste cap activitatea Casei de Pensii din Caraş-Severin. Peste 2000 de dosare au fost reevaluate.

În urma activităţilor ilegale ale dânsului, constatate de instanţa de judecată, noi aproape doi ani de zile am avut o muncă foarte grea, având în vedere că au fost verificate foarte multe dosare în urma dispunerii unui control. S-au dat foarte multe decizii de debit”, a declarat Dorin Brăila, director al Casei de Pensii din Caraş Severin.

Medicul din Caraş-Severin a fost condamnat anul trecut la trei ani de închisoare. Casa de Pensii i-a desfăcut contractul de muncă.

Şi soţia lui a ajuns în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate. Inspectorii au constatat că femeia, de profesie judecător, nu poate să justifice 275 de mii de euro din avere şi au propus confiscarea acestei sume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri