Spionii de la Ministerul de Interne, eliminaţi din sistem

Data publicării:
ingrid mocanu consilier gabriel oprea dna mediafax-1

Mihai Şova a fost eliberat din funcţie prin decizie a premierului Victor Ponta, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

La solicitarea Ministerului Afacerilor Interne, începând de joi a încetat detaşarea lui Ingrid Mocanu Popa la MAI. Aceasta fusese detaşată la MAI de la Ministerul Justiţiei în 2013.

În condiţiile în care Mihai Şova şi Ingrid Mocanu Popa sunt urmăriţi penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS) a dispus să le fie retrase celor doi autorizațiile de acces la informații clasificate.

"În aceste condiții, cei doi angajați ai MAI nu își mai pot îndeplini atribuțiile prevăzute în funcțiile pe care le-au deținut până la data de 15 ianuarie 2015", a precizat sursa citată.

Ingrid Mocanu Popa şi Mihai Şova sunt urmăriţi pentru că au fotocopiat documente cu informaţii nepublice pentru a obţine foloase şi au luat informaţii din documente ale DNA care priveau două dosare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri