Spitalul din Drobeta-Turnu Severin, păgubit prin contract pe zece ani

Data publicării:
spital pagubit analize laborator

Totul a început de la o simplă comparaţie a preţurilor practicate: În cadrul controlului medical periodic pe care trebuie să îl facă personalului, neavând obligaţia să îl facă la acest laborator, a scos la licitaţie, la care au participat alte laboratoare şi s-a obţinut un preţ mai bun”, a spus Marinică Stoian, managerul spitalului judeţean din Drobeta Turnu-Severin.

În timp ce la laboratorul spitalului din Drobeta-Turnu Severin o analiză precum clostridium costă 135 de lei. La orice alt laborator din oraş, aceeaşi analiză costă cel mult 60 de lei.

Acordul încheiat în urmă cu trei ani prevedea ca spitalul să pună la dispoziţia firmei private un spaţiu şi angajaţi ca să-şi poată desfăşura activitatea, iar în schimb să primească 33% din profit. Realitatea arată însă diferit. La final de lună, profitul este aproape inexistent, societatea raportând lunar cheltuieli foarte mari. Nejustificate, spun reprezentanţii spitalului.

Noi am cerut documentaţia, iar ei nu au justificat. Pe acest motiv, noi am acţionat în instanţă şi alte contracte pe care dânşii le au pentru logistică. Luna trecută, profitul a fost de 20.000”, a spus Margareta Popescu, director financiar-contabil la spitalul judeţean din Drobeta-Turnu Severin.

Problema principală o reprezintă contractul, greu de atacat din punct de vedere legal şi valabil încă şapte ani. Timp în care Casa de Asigurări de Sănătate va deconta uneori analizele făcute în spital la preţuri mai mari decât pe piaţă.

„Din punct de vedere legal, nu avem această posibilitate de a interveni în contractul dintre firma de analize medicale şi spitalul judeţean”, a declarat Radu Barbu, purtător de cuvânt CAS Mehedinţi.

Reprezentanţii firmei care asigurau managementul privat al spitalului în momentul în care a fost semnat contractul au refuzat să comenteze situaţia. Între timp, Curtea de Conturi Mehedinţi a început o anchetă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri