STENOGRAME. Sorin Oprescu ar fi plătit taxe de protecţie la Curtea de Conturi

Data publicării:
oprescu arestat - agerpres 7982632-5

Sorin Oprescu a fost adus pentru a asista la verificarea calculatoarelor ridicate la percheziţii.

Stenogramele din dosarul de corupție al lui Sorin Oprescu arată cum s-a împărțit una dintre sumele primită ca mită în valoare de 12 milioane de lei. O sumă între 50.000 - 70.000 de euro urma să ajungă la primarul Sorin Oprescu, dar și la o persoană nenominalizată de la Curtea de Conturi. Această instituție urmărea modul în care erau cheltuiți banii de la Primărie și făcea rapoarte. 

Stenograme din dosar:

„le-am dat la fete", (fiind de acord că acestea sunt „doamna Şimon cu astea, cu astea…", angajate ale A.C.C.U), „3 sau 4 miliarde" (suma este în ROL), fiind de acord că echivalentul în lei (RON) este „400 de mii. Ok, aşa se mai scade. Ce-ai mai …?"

„50 sau 70 de mii am dat lui Sorin şi la Curte", „Păi nu ştiu, i-am dat 30 de mii, 20 de mii, de euro vorbesc" (n.proc. este vorba de Curtea de Conturi a României, unde îşi desfăşoară activitatea „Sorin", aspect ce rezultă din convorbirea înregistrată în mediu ambiental de GOGONEA TEODOR la data de 30.03.2015, anterior denunţului şi pusă la dispoziţia organului de urmărire penală)

Mădălin a vorbit cu Mircea … și Mircea mi-a spus: „Bă, ăsta a zis „Dom'le, și eu am tăcut din gură!", „Păi și ce (expresie obscenă), ai avut tu vreo treabă cu mine?", „Dom'le, îmi dai și mie 10.000 pe lună!"…"".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri