Studenţi trimiși în judecată pentru că au dat bani la examene

Data actualizării: Data publicării:
academia navala

Procurorii DNA au trimis în judecată doi profesori şi doi studenţi de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța. Dosarul are legătură cu sumele de bani primite, respectiv date de aceștia pentru promovarea unor examene.

academia navala

Este vorba de cadrele didactice Iulian Antonescu și Camelia Ciobanu, acuzate de luare de mită și trafic de influență. În perioada august-septembrie 2016, aceștia ar fi primit de la mai mulți studenți, printre care și cei doi trimiși acum în judecată, sume de bani (cuprinse între 200 de lei și 200 de euro) sau alte foloase necuvenite.

„Foloasele respective au fost primite pentru a le acorda studenților respectivi note de promovare la examenele restante ce urmau a fi susținute în perioada respectivă”, arată procurorii DNA, într-un comunicat de presă.

Alți studenți care au dat bani profesorilor au încheiat deja acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorii. Aceștia au acceptat pedepse de 1 an și 6 luni, respectiv 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare, precum și interzicerea unor drepturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri