Suicidul celui mai bogat om din Sibiu. Ilie Vonica a lăsat familiei o scrisoare de adio de cinci pagini

Data publicării:
ilie vonica

În vila patronului Clinicii Polisano, Ilie Vonica, criminaliştii au găsit o scrisoare de adio de cinci pagini, pe care familia nu doreşte să o dea publicităţii. Cel mai bogat om din judeţul Sibiu s-a sinucis marţi, 3 iunie, la o zi după ce Curtea de Apel București respinsese cererea Ioanei Vonica, soţia sa, de a fi cercetată în libertate în dosarul traficului de medicamente oncologice.

Arestarea soţiei şi problemele firmelor sale l-au determinat pe proprietarul Grupului Polisano, Ilie Vonica, să îşi ia viaţa - asta reiese din scrisoarea de cinci pagini găsită în locuinţa sa din Sibiu. Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, în scrisoare acesta i-a cerut iertare soţiei. Vonica îi mai spune acesteia că a iubit-o foarte mult şi că, ştiind că este mult mai puternică decât el, o roagă să aibă grijă de fiica lor.

Trupul lui Ilie Vonica este depus miercuri la Biserica din groapă, iar înmormântarea a fost programată pentru ziua de duminică.

Cel mai bogat om din judeţul Sibiu, Ilie Vonica, s-a aruncat marţi de pe terasa vilei sale, de la opt metri înălţime. Omul de afaceri în vârstă de 59 de ani a murit ulterior la spital, din cauza rănilor suferite. Gestul sinucigaş al milionarului vine la o zi după ce judecătorii au respins cererea soţiei sale de a fi cercetată în libertate în dosarul reţetelor false pentru medicamente de tratare a cancerului. Ilie Vonica era martor în dosar şi a fost audiat pe 20 mai la Poliţia Capitalei.

În jurul orei 12, marţi, un vecin l-a văzut pe Ilie Vonica întins în curtea casei sale, aşa că a sunat la 112. „Era inconştient. Nu mai era... venise Salvarea şi îi făcea resuscitare”, a povestit martorul ocular.

Ambulanţa SMURD l-a dus pe omul de afaceri la spitalul Polisano, acolo unde a cerut familia. Leziunile suferite au fost însă atât de grave, încât barbatul a murit pe masa de operaţie în spitalul al cărui patron era.

Ilie Vonica era clasat pe locul 26 în Top 300 Cei mai bogaţi români, averea sa fiind estimată la aproximativ 160 de milioane de euro. În vila sa, criminaliştii au găsit o scrisoare de adio de cinci pagini, pe care familia nu doreşte să o facă publică.

Luna trecută, în farmaciile Reţeta deţinute de Ilie Vonica au avut loc percheziţii, ulterior nouă persoane fiind arestate. Printre ele, şi soţia omului de afaceri şi trei medici de la Spitalul Fundeni din Bucureşti.

Conform anchetatorilor, aproape 1100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice au trecut prin farmacii şi au fost decontate fraudulos. Medicamentele prescrise unor pacienţi care nu au beneficiat de ele erau dintre cele mai scumpe, preţul unora ajungând la 9000 de lei. Ca să acopere urmele, lanţul de farmacii ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziţii de la societăţi-fantomă, în timp ce medicamentele erau vândute ilegal.

Prejudiciul adus statului se ridică la aproape 3,5 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri