Surse: Mașina lui Gabriel Oprea a avut 1.500 de „misiuni urgente”

Data publicării:
accident politist motocicleta 6


Actualizare 15:50. Mașina lui Gabriel Oprea a fost implicată, de la începutul anului, în 1.500 de misiuni urgente, adică cele care au nevoie de coloană oficială, potrivit unor surse Digi24. 

Asta înseamnă 292 de zile în care mașina a fost în situații de urgență. Astfel, în urma unui calcul, în medie, cinci misiuni urgente pe zi a avut Gabriel Oprea de la începutul lunii ianuarie și până acum.

Ținând cont că în această perioadă Gabriel Oprea a fost de două ori prim-ministru interimar, asta înseamnă că în decurs de 35 de zile ar fi avut drept la coloană oficială.

Din punct de vedere legal, doar patru persoane beneficiază de coloană oficială: președintele țării, premierul și președinții celor două camere ale Parlamentului. Potrivit legii, ministrul de Interne beneficiază de coloană oficială, dar doar în situații de urgență.

Însă, potrivit unor mărturii obținute de Digi24, subalternii lui Gabriel Oprea au spus că ministrul mergea chiar și la frizer cu coloană oficială sau chiar și la ziua onomastică.


La Parchet a venit și aghiotantul lui Gabriel Oprea. Astfel, va fi audiat și el alături de șoferul lui Gabriel Oprea.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a deschis un dosar penal în cazul decesului polițistului Bogdan Gigină, sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă.

Până în prezent, procurorii au audiat persoane care aveau cunoștință despre împrejurările concrete în care s-a produs incidentul, respectiv polițiștii din coloană și cei aflați în intersecție, muncitorii care efectuau lucrările de reparații, precum și alți martori oculari aflați în zonă.

Agerpres notează că au fost solicitate Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliției Române și Direcției Generale de Poliție a Municipiului București actele normative interne care reglementează cadrul general de constituire a coloanelor oficiale, actele interne emise cu privire la coloana oficială din care făcea parte lucrătorul de poliție decedat, precum și date cu privire la componența coloanei la momentul incidentului.

A fost solicitată, de asemenea, documentația privind efectuarea lucrărilor de reparație de la locul producerii evenimentului (actele de autorizare, contractele încheiate, procedurile de executare a lucrării, inclusiv elementele de semnalizare și siguranță specifice).

Polițistul Bogdan Gigină a decedat după ce, în seara zilei de 20 octombrie, a fost implicat într-un accident la intersecția Calea Plevnei cu bulevardul Știrbei Vodă.

Citiți și

Gabriel Oprea, pus la zid de tot mai mulți polițiști

Gabriel Oprea, despre deplasarea din 20 octombrie: "Urgenţa, e vorba doar de un echipaj de poliţie pe care l-a avut mereu orice ministru de Interne. Va stabili Parchetul"

Klaus Iohannis: L-am sfătuit pe dl Oprea să-și dea demisia

Gabriel Oprea, după întâlnirea cu Klaus Iohannis: Nu demisionez, nu sunt vinovat

Mărturii: Gabriel Oprea mergea și la frizer cu coloana oficială

Gabriel Oprea neagă acuzaţiile: Mă deplasam în scop profesional. Nu am văzut accidentul

Obiceiurile vicepremierului. Noi mărturii: coloană oficială, la meci și la mănăstire

Dezvăluiri în cazul Gabriel Oprea. Autoritățile tac, oamenii vorbesc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri