Surse Mediafax: Fraţii lui Omar Hayssam, depistaţi în Turcia

Data publicării:
omar hayssam - 1110715-Mediafax Foto-Razvan Chirita

Omar Hayssam / Foto: Mediafax

Mukhles şi Mahmoud Omar au fost reperaţi pe teritoriul Turciei, iar autorităţile române ar fi trimis deja, prin intermediul Ministerului Justiţiei, toată documentaţia prin care se solicită arestarea şi extrădarea celor doi, spun aceleaşi surse

Până în prezent, partea română nu a primit niciun răspuns din partea autorităţilor din Turcia, conform surselor citate.

La 7 octombrie, fraţii lui Omar Hayssam au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare cu executare, pentru că în 2006 l-au ajutat pe sirian să fugă din ţară, deşi ştiau că acesta este acuzat de terorism. Odată cu cei doi a fost condamnat la şapte ani de închisoare Mustafa Tartoussi, proprietarul navei la bordul căreia ar fi fugit Omar Hayssam. Tartoussi a fost prins de poliţişti şi încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.

Mukhles şi Mahmoud Omar au fost daţi în urmărire în seara zilei de 8 octombrie, după ce magistraţii au emis mandatele de executare a pedepsei pe numele lor.

După ce au aplicat procedura şi i-au căutat pe cei doi în Timişoara, unde se află reşedinţa lui Mukhles, respectiv la adresa din Bucureşti a lui Mahmoud Omar, poliţiştii i-au dat pe cei doi în urmărire.

Tot la 8 octombrie s-a solicitat Curţii de Apel Oradea emiterea unor mandate de urmărire internaţională pe numele celor doi, deoarece existau informaţii potrivit cărora aceştia au părărit teritoriul României înainte ca instanţa să se pronunţe.

Potrivit poliţiştilor, la acel moment existau informaţii conform cărora Mukhles s-ar afla în Israel, în timp ce Mahmoud a ieşit din ţară la 3 octombrie, cu patru zile înainte să fie condamnat, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier.

La sfârşitul lunii noiembrie 2007, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) i-au trimis în judecată pe Mustafa Tartoussi, proprietarul navei la bordul căreia ar fi fugit Omar Hayssam din ţară, şi pe Mukhles şi Mahmoud Omar.

În perioada 23-30 iunie 2006, aceștia ar fi planificat şi înlesnit ieşirea frauduloasă din România a lui Omar Hayssam, deşi cunoşteau că sirianul a fost trimis în judecată pentru acte de terorism, prin organizarea şi finanţarea operaţiunii de răpire în Irak, în martie 2005, a jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri