Surse: Sechestru pe casa lui Sorin Oprescu și pe cea a partenerei sale

Data publicării:
oprescu arestat - agerpres 7982632-8

Foto: Agerpres

ACTUALIZARE 15.15. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus extinderea urmăririi penale față de Sorin Oprescu pentru spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi constituire a unui grup infracțional organizat.”

În aceeași cauză s-a dispus indisponibilizarea prin sechestru a cotei indivize de 5/6 dintr-un imobil situat în București, sectorul 1, cu o suprafață utilă totală de 244,19 mp (inclusiv, logie, terasă, loc de parcare la demisol și boxa) și cota parte indiviză ce reprezintă 101,64 mp teren, ambele bunuri aflate în proprietatea lui Oprescu Sorin Mircea, până la concurența valorii de 1.264.531,8 lei.

De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin sechestru a unui imobil aparținând partenerei de viață a lui Oprescu Sorin Mircea, situat în București, sectorul 1, până la concurența valorii de 2.411.019,01 lei.

La dispunerea acestei măsuri s-au avut în vedere prevederile referitoare la confiscarea extinsă”, a comunicat DNA.

ACTUALIZARE 14.15. Procurorii anticorupție au pus sechestru pe locuința primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, și pe a partenerei sale, ambele măsuri fiind luate în vederea confiscării extinse, au declarat surse judiciare.


Potrivit surselor citate, ar fi vorba de infracțiunile de spălare de bani și grup organizat. Oprescu ar fi fost adus, luni, la DNA pentru a i se comunica extinderea cercetărilor.

Citiți și: Acuzaţiile aduse lui Sorin Oprescu ar putea fi extinse

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie. De atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost supus unor investigații amănunțite. De asemenea, Oprescu a fost investigat imagistic cu PET Scan la un centru privat din Fundeni.

Tot el a trimis o plângere la Ministerul Sănătății, în care solicita efectuarea de verificări în legătură cu tratamentul medical pe care îl primește în arestul Poliției Capitalei. În plângerea depusă de avocații săi, Sorin Oprescu îi cerea ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, să verifice dacă îi este respectat dreptul la sănătate, deoarece în arestul Poliției Capitalei nu ar avea parte de un tratament medical corespunzător.

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri