Tăriceanu: Sunt siderat când văd oameni care susțin un procuror

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu parlament

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost întrebat la Digi24 ce crede despre protestul magistraților față de OUG 7, susținut de actori, studenți și oameni simpli. Tăriceanu a răspuns făcând o analogie între actualii procurori din România și cei din regimul comunist.

Funcționează diversiunea, funcționează dezinformarea, dar oameni care sunt de bună credință cad în plasa dezinformării”, a spus el.

„Cineva animat de un spirit civic nu poate să rămână indiferent la ceea ce înseamnă cel mai grav act antidemocratic, adică încălcarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor, dreptul la un proces corect. Societatea trebuie să fie preocupată să avem o justiție corectă și independentă, nu una folosită pe post de măciucă politică. Unii se gândesc poate la asta sau poate sunt luați de val”, a mai spus Tăriceanu.

Sunt siderat când văd oameni care susțin un procuror. România democratică e România procurorilor? Nu cred lucrul ăsta. Vine împotriva convingerilor mele cele mai profunde. Am trăit în comunism, familia mea a avut de suferit. Sunt oameni care au suferit datorită metodelor pe care procuratura le-a utilizat din nou în România în ultimii 10-12 ani. Servicii secrete, dosare secrete, totul făcut să îl înfunde pe X sau pe Y. Sunt partide care au fost decimate.

”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri