Tată şi fiu, prinşi când încercau să vândă cocaină şi ecstasy în parcarea unui complex comercial

Data publicării:
barbat in catuse - shutterstock_258602471
Foto: Shutterstock

Doi sibieni – tată şi fiu - care au fost surprinşi de procurorii DIICOT în timp ce încercau să vândă 50 de grame de cocaină şi 125 de comprimate de ecstasy în parcarea unui complex comercial din oraş sunt cercetaţi pentru trafic de droguri de mare risc. Substanţele fuseseră procurate anterior de un alt membru al familiei, arestat preventiv deja într-un alt dosar de trafic de stupefiante.

Procurorii DIICOT au anunţat, luni, că i-au prins în flagrant pe State Grigore şi State Edison, tată şi fiu, în timp ce intenţionau să vândă 50 de grame de cocaină, la preţul negociat de 3.700 de euro, şi 125 de comprimate de ecstasy (MDMA), la preţul negociat de 5.000 lei, în parcarea unui complex comercial.

Organele de urmărire penală au intervenit şi au procedat la imobilizarea inculpaţilor în momentul în care se cântăreau substanţele pe care le comercializau”, precizează procurorii DIICOT.

Asupra celor doi au mai fost identificate încă 12 plicuri de droguri, dar nu s-a stabilit încă ce substanţe erau.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate la domiciliul acestora au mai fost identificate şi alte substanţe stupefiante: un comprimat de culoare verde de acelaşi tip cu cele comercializate, muguri de cannabis introduşi într-o pungă de plastic ascunsă într-un butoi de plastic de culoare albastră, două pacheţele din hârtie împăturite, conţinând masă vegetală de culoare maro de aceleaşi gen cu cea găsită asupra acestora cu ocazia flagrantului. De asemenea, au fost identificate şi ridicate sumele de 1.345 de euro şi 1.000 lei”, precizează DIICOT.

Din cercetările efectuate s-a reţinut că drogurile de mare risc fuseseră procurate şi ascunse anterior la domiciliul din comuna Şelimbăr de către un alt inculpat - State Mathias, membru al aceleiaşi familii, arestat preventiv tot pentru trafic de droguri.

Iniţial, procurorii au dispus reţinerea celor doi pentru 24 de ore, iar, ulterior, magistraţii Tribunalului Sibiu au dispus arestarea preventivă a lui State Edison şi arest la domiciliu faţă de State Grigore, ambii fiind cercetaţi pentru trafic de droguri de mare risc.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri