Tiberiu Iacob Ridzi: Am sperat până în ultimul moment într-un gest de clemență față de soția mea

Data publicării:
ridyi crop

 

Soțul Monicăi Iacob Ridzi a declarat, joi, pentru Agerpres, că nu se aștepta ca președintele să respingă cererea de grațiere pe care a depus-o în urmă cu mai multe luni la Administrația Prezidențială.

„E o decizie la care, sincer, nu ne așteptam. Am sperat, până în ultima clipă, că domnul Președinte va face acest gest de clemență, un gest umanitar. O chestiune care nu are legătură cu nimic altceva. Ar fi fost singurul lucru care ar fi putut să ne ajute - și, în special, pe soția mea - să depășim această situație dramatică prin care trece ea și cei doi copii ai noștri, care sunt foarte mici”, a afirmat Tiberiu Iacob Ridzi.

Citiţi şi:

Cereri de graţiere respinse de K. Iohannis

Potrivit acestuia, starea de sănătate a soției sale este, în continuare, una precară.
Președintele Klaus Iohannis a respins cererile de grațiere formulate de Monica Iacob-Ridzi și de Gheorghe Mencinicopschi, a anunțat joi Administrația Prezidențială.

Pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Pe 28 mai 2015, Tiberiu Iacob Ridzi a depus o cerere la Administrația Prezidențială, solicitând președintelui Iohannis să o grațieze pe soția sa, din motive de ordin umanitar și medical. El a menționat atunci faptul că și cei doi copii ai familiei au probleme medicale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri