Tiruri golite în mers pe centura Bucureștiului. Șeful clanul Duduianu se lăuda pe Facebook că a făcut rost de bani

Data publicării:
tir golit din mers 1

„Am făcut rost de bani. Vreau să anunţ pe toţi băieţii, toţi banii pe care îi am, credeţi-mă că am şi separat. Acum am bani, am tot ce vreau eu. O să ne vedem în câteva zile”, anunța, într-un clip postat pe Facebook, Samir Duduianu, liderul clanului Duduianu.

Poliţiştii spun că s-a îmbogăţit pentru că s-ar afla în spatele unora dintre cele mai spectaculoase furturi din România. Victime erau șoferii de TIR. O mașină a clanului se apropia, pe şosea, de automarfarele despre care se știa că transportă electrocasnice și electronice. Unul dintre membrii rețelei urca pe prelata TIR-ului, o tăia și arunca marfa, din mers, complicilor. Jaful dura doar câteva minute.

Nu era singura metodă. Varianta a doua implica şi violenţă.

În momentul în care şoferii tirurilor încetineau pentru a intra pe centura Bucureştiului, membrii clanului Duduianu îşi făceau apariţia. Ei aruncau cuie pe asfalt, astfel încât şoferii acestor automarfare erau nevoiţi să tragă pe dreapta. Ulterior erau atacaţi şi în doar câteva momente întreaga încărcătură dispărea.

Zece dintre membrii clanului, înclusiv Samir Duduianu, au fost duşi la audieri la Poliţia Ilfov.

Cei în cauză sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, tâlhărie, furt calificat şi dare de mită”, a precizat Claudia Burada, purtător de cuvânt al Poliţiei Ilfov.

Ultima acuzaţie a fost făcută după ce membrii clanului au vrut să îi mituiască pe poliţiştii care i-au adus la audieri. Sperau să fie lăsaţi liberi, iar poliţiştii să raporteze că nu i-au găsit.

Nu este pentru prima oară când clanul Duduianu ajunge în vizorul poliţiei. În trecut, membrii săi au fost acuzaţi de furturi din maşini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri