Topul mitei pentru baroni

Data publicării:
bani euro lobbz

Mai exact, primarul ar fi acordat un contract de aproape 60 de milioane de lei pentru modernizarea transportului public din Piteşti. Firmele care urmau să livreze 80 de autobuze nu aveau însă acest obiect de activitate şi au cumpărat vehiculele abia după ce au parafat înţelegerea.

Tot un milion de euro ar fi primit şi preşedintele CJ Prahova. Însă, banii îi împărţea cu fiul său. Cei doi ar fi încasat banii de la mai multe firme interesate să câştige contracte de reabilitare a unor drumuri. Preşedintele Consiliul Judeţean Prahova este arestat la domiciliu, iar fiul său este cerectat în acest dosar de corupţie.

Podiumul este completat de preşedintele consiliului judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. El e acuzat că a finanţat ilegal campania lui Mircea Geoană şi i-a cerut miliardarului Ioan Niculae un milion de euro. Judecătorii au considerat însă că Gheorghe Bunea Stancu poate fi judecat în arest la domiciliu.

Procurorii însă îi aduc acuzaţii grave şi ocupantului locului patru - Aristotel Căncescu. Spun că şi-a ajutat prietenii să se îmbogăţească, din banii Consiliului Judeţean. Firma unui parlamentar a primit un contract a cărui valoare a crescut în timp de 10 ori pentru deszăpezirea şi salubrizarea unei bucăţi de drum de doar 20 de kilometri.

La schimb, spun procuorii, şeful de judeţ primea comisioane substanţiale, mascate prin contracte de publicitate pentru televiziunea din Braşov pe care o deţine, un teren de tenis, dar şi 600.000 de lei.

În acelaşi top se află şi liderul Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. Acesta cerea 10% din valoarea contractelor acordate de administraţia locală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri