Traficanți de droguri în echipă cu un comisar-șef din Poliție

Data publicării:
cocaina

 

- Mâinile la spate!

- Cum te numeşti?

Comisar Daniel Pitcovici este unul dintre răspunsuri. Ofiţer respectat în Poliţie, el a fost încătuşat vineri odată cu liderul unei reţele de traficanţi de droguri şi un locotenent al mafiotului.

Omul legii este acuzat că pe vremea când era şef la Direcţia Generală Anticorupţie a furnizat informaţii secrete liderului grupării interlope. Întâlnirile aveau loc la Curtea de Apel şi la o judecătorie din Bucureşti.

Dosarul a fost deschis când ofiţerii serviciului secret al Ministerul de Interne şi procurorii au aflat despre cocaina traficată de trei suspecţi. Investigatorii i-au urmărit, le-au ascultat telefoanele şi au filmat întâlnirile secrete. Au descoperit apoi că totul se întâmplă cu ştirea comisarului Pitcovici. După ce la Arad autorităţile au găsit 500 de grame de droguri într-o maşină, ofiţerul anticorupţie a intrat în alertă. Pe unul dintre cei prinşi îl cunoştea bine.

„S-a folosit de calitatea de ofiţer de poliţie şi de relaţiile profesionale (...) pentru a verifica dacă avusese loc acea constatare în flagrant, o asemenea informaţie fiind vitală, în acel moment, tuturor participanţilor la săvârşirea respectivei fapte de trafic de droguri”, se arată în referatul procurorilor DIICOT.

Comisarul-şef i-ar fi spus toate detaliile liderului reţelei de traficanţi, spun procurorii anti-mafia. Unul dintre cei reţinuţi la Arad a reuşit să scape, apoi s-a întâlnit cu comisarul şi cu clientul pentru care cumpăra droguri din străinătate. În aceeaşi zi au fost prinși de procurorii anti-mafie.

„În seara zilei de 19.05.2016, în jurul orei 21:00, inculpaţii Paraschiv Bogdan Emanuel, Simion Dan Sandu şi Pitcovici Petru Daniel au fost depistaţi, în timp ce erau împreună în faţa unui restaurant din Bucureşti. (...) ocazie cu care au fost conduşi la sediul DIICOT”, se mai arată în referatul procurorilor DIICOT.

Comisarul-şef este arestat acum pentru 30 de zile. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri