Traficanți la Filarmonică. Droguri aduse după un turneu în Olanda

Data publicării:
filarmonica

Doi artiști din Corul Filarmonicii Banatul din Timișoara au fost arestați pentru trafic de droguri de mare risc. Unul dintre ei a fost prins în flagrant delict, în timp ce încerca să vândă substanțele interzise unui polițist sub acoperire, în parcarea unui centru comercial din oraș. Celui de-al doilea i-a fost percheziţionată casa, unde au fost găsite timbre cu LSD şi pastile de ecstasy.

Cei doi artiști ai Filarmonicii Banatul din Timișoara au fost arestați pentru 30 de zile pentru trafic de droguri. Asupra lor au fost găsite 900 de timbre cu LSD şi 700 de comprimate ecstasy. În schimbul lor, cei doi urmau să primească 11.700 de euro.

Ambii artiști au absolvit Facultatea de Muzică din Timișoara și erau oameni de bază în cadrul filarmonicii.

Recent, corul s-a întors dintr-un turneu din Olanda, de unde anchetatorii cred că cei doi artiști ar fi cumpărat substanțele de mare risc.

Filarmonica a fost în turneu din 10 noiembrie până în 22. Au stat în Olanda aproape 9 zile. Dar din câte am înțeles și din mărturiile lor și de la Poliție, se pare că drogurile au venit după 20 de zile, nu au venit cu transportul organizat de filarmonică”, spune Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul din Timișoara.

Colegii celor doi, din corul Filarmonicii Banatul, se declară şocaţi. Mai ales că ambii acuzaţi şi-au recunoscut faptele în faţa procurorilor.

Mihai Păuna este angajat în corul filarmonicii de 12 ani. A avut o activitate foarte bună, un om foarte liniștit, nu a pus niciun fel de probleme. Agache Mario este angajat doar de o lună de zile. Nu pot să spun că a creat situații conflictuale. Și-a văzut de treabă”, spune Iosif Todea, dirijorul corului Filarmonicii Banatul din Timișoara.

Mihai Păuna are 38 de ani, este divorțat și are doi copii minori, în vreme ce Mario Agache are 25 de ani și nu este căsătorit. Avocații celor doi au contestat măsura arestării preventive.

A fost demarată și o anchetă internă în cadrul Filarmonicii. Până la încheierea acesteia, cei doi au fost suspendați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri