Traian Băsescu a scăpat de un dosar

Data actualizării: Data publicării:
traian basescu2 la 24 de minute captura 09 11 2015

Ancheta deschisă de Parchetul instanţei supreme, în care era vizat fostul preşedinte Traian Băsescu pentru retrocedarea mai multor case din centrul Capitalei, în 2003, când era primar general, a avut ca deznodământ clasarea dosarului.

Informaţia privind clasarea dosarului în care figura numele fostului şef al statului a fost comunicată luni de reprezentanţii Parchetului, transmite News.ro

În 8 mai, Traian Băsescu a fost audiat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în acest dosar privind retrocedarea a 66 de case de pe strada Şerban Vodă din Captială. Fostul preşedinte nu a dorit să spună atunci ce declaraţii a dat în faţa anchetatorilor. Întrebat dacă îl cunoaşte pe cetăţeanul american Nicholas Jordan, cel căruia i-au fost retrocedate, în 2003, cele 66 de case, Băsescu a spus că nu ştie cine este acesta. De asemenea, întrebat cum a fost posibil să restituie 66 de case într-o singura zi, Băsescu a spus: "În condiţiile legii”. 

Surse judiciare declarau, pentru News.ro, că Traian Băsescu a fost citat pentru a fi audiat în calitate de martor în acest dosar privind retrocedarea a 66 de imobile către un cetăţean româno-american care a pretins că este moştenitorul proprietarului. Chiriaşii care stăteau acolo de ani de zile au făcut plângeri în care au reclamat că persoana căreia i-au fost retrocedate imobilele nu este moştenitorul fostului proprietar.

Dosarul a fost redeschis după ce Traian Băsescu şi-a încheiat mandatul de preşedinte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri