Traian Băsescu: Nu mă așteptam la o condamnare pentru fratele meu

Data publicării:
traian basescu saluta la revedere foto facebook elena udrea 21 08 2015

Fostul președinte Traian Băsescu. FOTO: Facebook 

Actualizare. Ulterior, pe pagina sa de pe o rețea de socializare, fostul președinte a revenit asupra subiectului condamnării fratelui său, introducând unele nuanțe: judecătorii de la Curtea de Apel vor analiza și interpreta „corect” probele aflate la dosar, iar înscenarea care ar fi fost pusă la cale de un anume post tv va fi demontată. Acestea după ce a precizat că nu va comenta decizia instanței.

Fratele meu, Mircea Băsescu, a primit în primă instanţă o pedeapsă grea, la 4 ani de închisoare cu executare.Cu siguran...

Posted by Traian Băsescu on Friday, January 8, 2016


Știind realitatea faptelor, nu mă așteptam la o condamnare, dar, dacă ea este, trebuie privită așa cum este. Este o decizie a unei instanțe și trebuie luată în considerare, iar în limitele legii continuată procedura printr-un apel”, a spus Traian Băsescu la un post de televiziune.

El a precizat că imediat ce a aflat decizia instanței a discutat cu fratele său. Ce a spus public mi-a spus și mie: că va face apel, că nu dorește să comenteze hotărârile instanței, dar că va continua să se apere împotriva afirmației mincinoase că ar fi primit bani. El, în acea celebră înregistrare, vorbea de banii care au ajuns la el de la Căpățână spre a fi returnați și nu de banii care au ajuns la el pentru a face intervenții în justiție, a afirmat Traian Băsescu.

Fostul șef de stat a arătat că numele său va avea de suferit în politică în urma procesului în care este implicat Mircea Băsescu. Bineînțeles că va avea consecințe de credibilitate, dar acestea sunt generate și de campaniile furibunde ale unor trusturi de presă care sunt un bun motivator pentru a atrage atenția justiției asupra efectelor sociale, însă până la urmă justiția se face în sala de judecată și sper ca adevărul să fie constatat de judecători, a declarat Traian Băsescu.

El a spus că l-a încurajat pe fratele său să continue să se bată, adăugând că probabil vor mai apărea probe în dosar.

„Procesele nu sunt politice în România, dar înscenări sunt posibile, a mai spus Traian Băsescu.

Magistrații Tribunalului Constanța au decis astăzi condamnarea lui Mircea Băsescu la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și a lui Marian Căpățână la trei ani de detenție pentru complicitate la trafic de influență, în dosarul în care sunt implicați membrii familiei lui Bercea Mondial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri