Traian Băsescu, revoltat de CSM: Se prezintă o justiție imaculată, eludând realitatea 

Data publicării:
basescu - 7260050-Mediafax Foto-Dragos Savu

Foto: Mediafax

Poziţia exprimată ieri de CSM în ceea ce mă priveşte m-a revoltat.

A fost prea mult pentru ca un om care a militat zece ani şi o voi mai face încă zece în favoarea continuării proceselor de consolidare şi îmbunătăţire a funcţionării justiţiei.

Nu sunt duşmanul justiţiei, ci doar al făţărniciei exprimată prin liderii ei. În ultimele luni, se prezintă o justiţie imaculată eludând realitatea şi încercând să se „vândă” românilor perfecţiunea sistemului.. Această perfecţiune este o minciună. Ea nu există, chiar dacă faţă de 2004 s-au făcut progrese uriaşe, preponderent pe zona de luptă anticorupţie. De fapt asta mă îngrijorează, tentaţia de a crede că s-a terminat procesul de reconstrucţie în justiţie.

Mai mult, oricine nu recunoaşte perfecţiunea este introdus în malaxorul de propagandă al Inspecţiei Judiciare şi al CSM şi admonestat public pentru prejudicii aduse justiţiei.

A trebuit să suport admonestările publice şi exagerările cât timp am fost preşedinte. Nu sunt dispus să fac acelaşi lucru şi acum, când am devenit un cetăţean oarecare ce beneficiază de libertatea de exprimare.

Mă gândesc doar la zecile de mii de foşti proprietari care au fost batjocoriti mulţi ani prin instanţe, fără a-şi redobândi proprietăţile, mulţi dintre ei fiind siliţi să-şi vândă drepturile litigioase către samsari. N-a contat că era vorba de păduri, terenuri agricole, case sau terenuri prin marile oraşe. Mai mult, samsarii au fost serviţi „la cheie” în procesele de restituire în instanţe spre deosebire de foştii proprietari.

Oare nu aşa a apărut un Stelu sau un clan Cîrpaci?

Oare de ce a trebuit să inventăm sisteme de retrocedare administrativă şi acelea afectate de corupţie dacă justiţia ar fi funcţionat ?

Public se prezintă bilanţuri cu arestaţi şi condamnaţi în lupta anticorupţie şi este foarte bine. 

Dar pe când şi un bilanţ cu daunele provocate de justiţie în procesul de restituire al proprietăţilor?

Pe când un bilanţ cu condamnările la CEDO?

MCV-ul trebuie să continue”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Poziţia exprimată ieri de CSM în ceea ce mă priveşte m-a revoltat.A fost prea mult pentru ca un om care a militat zece...

Posted by Traian Băsescu on Thursday, April 30, 2015

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri