Traian Berbeceanu, la Digi24: „Nici nu accept ideea că aş putea să lucrez într-o altă structură sau altă funcție în Poliţia Română”

Data publicării:
Traian Berbeceanu la iesirea din arestul Politiei Capitalei-Mediafax Foto-Victor Ciupuliga

Actualizare 13:40: Într-o intervenție telefonică la Digi24, Traian Berbeceanu a precizat că în urma cererii sale a fost ridicat controlul judiciar

Despre Decizia de astăzi a judecătorilor, el a declarat că este o decizie „justă și conformă cu realitate și cu legea”.

„Aşteptam această decizie cu toată încrederea. De fiecare dată am precizat că am încredere în justiţie şi adevărul va ieşi la suprafaţă şi se va face dreptate”, a punctat fostul comisar șef al BCCO Alba.

El a adăugat că este hotărât să se întoarcă la locul său de muncă și la echipa cu care a lucrat atâția ani.

„Nici nu accept ideea că aş putea să lucrez într-o altă structură sau altă funcție în Poliţia Română. Mai sunt câţiva paşi de urmat. Sunt două dosare penale aflate în lucru - la DNA unde am calitatea de parte vătămată, şi cel de la DIICOT”, a menționat Traian Berbeceanu.


Fostul comisar şef al BCCO Alba a fost eliberat din arest în noiembrie 2013, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a înlocuit măsura arestului preventiv cu interdicţia de a părăsi ţara, de a purta arme sau de a comunica cu persoanele implicate în dosar. Astăzi, Curtea de Apel Alba au decis că Traian Berbeceanu nu mai trebuie să se prezinte în fața organelor judicare. Decizia este definitivă și irevocabilă.

Traian Berbeceanu a fost acuzat de procurorii DIICOT că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, fapte ce ar fi produs un prejudiciu de 3,5 milioane de lei.

Fostul şef al BCCO Alba lucrează acum pe o funcţie de execuţie în cadrul Departamentului de Logistică al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri