Tribunalul Constanța a respins solicitarea lui Nicuşor Constantinescu de modificare a controlului judiciar

Data publicării:
nicusor contanstinescu CJ constanta 6255222-Mediafax Foto-Cristi Cimpoes

 

Sursa foto: Mediafax

Instanţa a respins ca nefondată cererea lui Nicușor Constantinescu de modificare a obligaţiei de a nu lua legătura şi de a nu comunica cu martorii şi experţii în prezenta cauză, cu personalul Centrului Militar Constanţa direct sau indirect prin orice mijloace de comunicare, precum şi cu personalul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni, impus în cadrul controlului judiciar prin decizia Curţii de Apel Constanţa, din data de 5 decembrie. Decizia de joi a instanţei nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Nicuşor Constantinescu despre arestul preventiv: Condițiile sunt „ca într-un sicriu”

Tribunalul a respins, de asemenea, şi solicitarea DNA de a i se interzice lui Nicuşor Constantinescu să-şi exercite funcţia pe timpul cât se află sub control judiciar. Nici această decizie nu este definitivă, putând fi contestată în 48 de ore.

DNA îl vrea fără funcţie. Nicușor Constantinescu ar putea pierde conducerea CJ Constanţa

Miercuri, şeful CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, solicitase Tribunalului Constanţa să ridice condiţia controlului judiciar de a nu discuta cu angajaţii Consiliului, iar procurorii DNA au cerut ca lui Constantinescu să i se interzică exercitarea funcţiei pe perioada acestei măsuri. La termenul de miercuri, Nicuşor Constantinescu nu a mai vrut să dea declaraţii în faţa magistraţilor, la fel ca la termenul precedent, afirmând că a depus un memoriu în care explică faptele pentru care este judecat.

Mă prevalez de dreptul la tăcere, nu doresc să dau o declaraţie în faţa instanţei la acest moment procesual. Am depus un memoriu care cuprinde punctul de vedere la acuzaţiile formulate, a precizat Nicuşor Constantinescu.

Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pentru 21 ianuarie, când va începe audierea martorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri