Tudorel Toader vine cu o nouă propunere pentru Inspecția Judiciară

Data publicării:
171013_CSM_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea tudorel toader
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Inspecţia Judiciară în subordinea unui consiliu de management strategic: este noua variantă cu care vine Tudorel Toader în proiectul de modificare a legilor Justiţiei. Doar că acest consiliu este sub controlul ministrului Justiţiei.

171013_CSM_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea tudorel toader
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Din el fac parte procurorul general al României, Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii şi preşedintele instanţei supreme.

Tudorel Toader propune schimbarea procedurii de numire în funcţie a şefilor parchetelor. Îl elimină pe preşedintele României, propunerea venind din partea ministrului Justiţiei, iar aprobarea din partea CSM. Şeful Consiliului Superior al Magistraturii ajunge în funcţie prin vot venit din partea membrilor. Iar şefia instanţei supreme ar fi propusă de secţia de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii şi acceptată sau nu de şeful statului.

Nu voi decide eu, eu doar propun, dar cel mai curând probabil voi propune ca Inspecţia Judiciară să se afle sub controlul Consiliului de Management Strategic, Consiliu format şi coordonat de către ministrul Justiţiei, dar din care fac parte procurorul general al republicii, preşedintele Înaltei Curţi, preşedintele CSM”, a spus ministrul Justiţiei.

Cu vot deliberativ, egal, cei patru, care sunt membri acum ai Consiliului de Management Strategic, au vot egal, vor decide şi Inspecţia Judiciară nu va fi politizată, îi vom spori independenţa, autonomia”, a spus Tudorel Toader.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri