Un angajat al DGASPC a pretins că este preot pentru a cere bani

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie_fb
Foto: Facebook

Bărbatul din Focşani reţinut pentru înşelăciune şi tentativă de înşelăciune, acuzat că a pretins că este preot şi are un copil grav bolnav ca să ceară bani, telefonic, de la zeci de persoane, este angajat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea, având o funcţie de execuţie, scrie News.ro.

masina de politie_fb
Foto: Facebook

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan, bărbatul este angajat de mai mulţi ani în cadrul instituţiei, pe o funcţie de execuţie, iar la serviciu nu a avut probleme, faptele pentru care este acuzat fiind comise în afara orelor de lucru. 

Pe de altă parte, Lăscan a declarat că bărbatului îi va fi suspendat contractul de muncă, dacă va fi arestat preventiv.

”Dacă în cazul bărbatului se va institui măsura arestului preventiv, îi va fi suspendat de drept contractul de muncă. Dacă măsura arestului preventiv va depăşi 30 de zile vom proceda conform legii la concedierea sa pentru măsuri ce ţin de persoana salariatului. Faptele de care este acuzat nu au legătură cu serviciul şi au fost comise în afara orelor de program”, a declarat Lăscan.

Surse din rândul DGASPC Vrancea susţin că bărbatul ar lucra în cadrul instituţiei din anul 2008.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vrancea, cercetările în acest caz au început la sfârşitul anului trecut, când un englez a sesizat Poliţia că, în 2 decembrie 2016, un bărbat care s-a recomandat a fi preot a încercat să-l înşele, spunându-i că fiica sa ar fi grav bolnavă şi ar avea nevoie de o operaţie în Germania. Ulterior, la începutul lunii februarie, un canadian a sesizat aceleaşi aspecte.

În urma verificărilor făcute de către poliţişti, s-a stabilit că, în perioada octombrie 2015 - februarie 2017, un bărbat de 35 de ani din municipiul Focşani ar fi sunat 35 persoane din ţară şi din străinătate şi, pretinzând că este preot şi că are o fetiţă grav bolnavă, el ar fi solicitat sume importante de bani, o parte dintre acestea fiind trimise prin serviciile de transfer rapid, prejudiciul total fiind de aproximativ 27.188 lei.

Poliţiştii l-au reţinut pe bărbat pentru înşelăciune şi tentativă la înşelăciune, urmând ca vineri să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului şi recuperării prejudiciului.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că focşăneanul îşi căuta victimele pe internet, printre acestea fiind şi persoane străine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri