Un apropiat al Elenei Udrea a fost reținut de procurori în dosarul „Gala Bute”

Data publicării:
ELENA UDREA 3 1

 Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea, a fost reţinut, sâmbătă, de procurorii DNA, care îl acuză de complicitate la luare de mită în dosarul „Gala Bute”, suma vizată fiind de 50.000 de euro.

Tudor Breazu (Foto: alo-moda.ro)

Tudor Breazu este acuzat că ar fi intermediat mita provenită de la administratorul unei societăţi comerciale care a primit contracte de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului condus de Elena Udrea.

Suma de 50.000 de euro reprezenta 10 la sută din valoarea unui contract dat acelei firme, scrie Mediafax.

În mod concret, după ce administratorul societăţii în cauză încasa banii pentru lucrările efectuate, el i-ar fi returnat Elenei Udrea 10 la sută din valoarea contractului prin intermediul lui Breazu, virând banii în contul acestuia.

Breazu va fi prezentat duminică la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. 

DNA: Publicitate la suprapreț pentru Gala Bute

Ministerul Dezvoltării şi Turismului a plătit publicitate pentru Gala Bute cât să acopere mai bine de patru ore, în condiţiile în care evenimentul a durat două ore şi jumătate. Mai mult, spun procurorii, publicitatea plătită de minister a fost de două ori mai scumpă decât cea achitată pentru promovarea României la un alt meci al lui Lucian Bute. Evenimentul a fost organizat în acelaşi an, dar în Canada, şi a avut o audienţă de 20 de ori mai mare decât cel de la Bucureşti.

Anchetatorii cer aprobarea Parlamentului pentru arestarea sa preventivă în cazul Galei Bute, pentru care statul a plătit peste 8 milioane de lei. Negocierea directă cu o singură firmă, care aparţinea chiar organizatorului, sponsorizări de la companii de stat cu datorii la buget şi societăţi fantomă prin care s-a pierdut urma banilor. Este reţeta organizării unui meci de box, în urma căruia, sub masca promovării României în străinătate, statul a pierdut două milioane de euro.

Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, a fost arestat preventiv în urmă cu două zile în același dosar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri