Un comisar acuzat. Fostul număr 2 din Poliţia Capitalei s-a mutat din birou în celula arestului preventiv

Data publicării:
follow up adjunct politia agerpres

Apărătorul comisarului-şef precizează că acesta recunoaşte doar parţial versiunea procurorilor: spune că a primit bani de la patronii a două firme, în sediul Poliţiei Capitalei, dar că n-ar fi fost vorba de mită.

Pavel Abraham, avocatul lui Roberto Ababei: „I s-a oferit o sumă de bani. Dânsul a considerat că o să o restituie într-o perioadă scurtă. Printr-un împrumut CAR, cealaltă prin resurse proprii. Suma de 3.000 şi 10.000.”

El este însă contrazis chiar de unul dintre cei care i-a dat banii.

„Tot din declaraţia suspectului (...) rezultă că în ziua următoare, în jurul prânzului, Ababei Roberto Ştefan i-a transmis mai multe mesaje din care suspectul a înţeles că pentru rezolvarea controlului trebuie să îi aducă suma de bani mai sus menţionată, respectiv 10.000 de euro, fapt care s-a şi realizat în ziua de 14.07.2015, când (...) împreună cu (...) au remis directorului general adjunct al DGPMB Ababei Roberto Ştefan suma de bani”, se arată în referatul procurorilor DNA.

Totul a început atunci când restaurantul prietenilor lui Ababei a fost călcat de echipele Antifraudă şi poliţiştii de la Economic. Anchetatorii au găsit atunci mai multe carneţele în care patronii îşi notaseră sumele încasate în avans de la clienţi. Administratorii s-au temut că vor fi acuzaţi de evaziune fiscală şi i-au cerut ajutorul comisarului şef.

Acesta, susţin procurorii, s-ar fi angajat să rezolve situaţia, inclusiv prin recuperarea agendelor respective.

„În cadrul discuţiei, Ababei Roberto Ştefan i-a cerut sprijinul şi lui (…) pentru rezolvarea într-un mod favorabil administratorilor societăţii comerciale, a controlului efectuat de lucrătorii de poliţie la restaurantul (...) "Singura variantă care să... m-ajuţi eşti tu. Nu s-o-ntoarce roata, (…) ?! (…) Bă, (….) nu ştiu, chiar nu ştiu. Deci, dacă poţi să mă ajuţi, e OK, rămân dator. Dacă nu, asta e, mi-am luat io ruşine acasă... şi aia e"”, se mai arată în referatul DNA.

Roberto Ababei a devenit poliţist în 1996. A lucrat, de-a lungul timpului, şi la serviciul economic al Poliţiei, iar în urmă cu doi ani a fost numit în funcţia de adjunct al şefului Poliţiei Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri