Un fost deputat judecat pentru abuz în serviciu cere sesizarea CCR în cazul OUG 14

Data publicării:
theodor-nicolescu-1

Fostul deputat PNL Theodor Nicolescu, judecat pentru abuz în serviciu în dosarul ANRP privind despăgubirea ilegală a omului de afaceru Horia Simu, a cerut luni Curţii de Apel Bucureşti să sesizeze Curtea Constituţională în cazul OUG 14 care a abrogat ordonanţa de urgenţă prin care au fost modificate codurile penale. Nicolescu susține că prin acest act normativ i se încalcă dreptul la apărare. Procurorul DNA a cerut respingerea cererii fostului deputat, pe motiv că nu are legătură cu cauza, judecătorul urmând să decidă dacă va fi trimisă la Curtea Constituţională excepţia de neconstituţionalitate.

theodor-nicolescu-1

Theodor Nicolescu, fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor şi fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei la data comiterii faptelor pentru care este judecat, i-a spus judecătorului de la Curtea de Apel Bucureşti să admită sesizarea Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a OUG 14/2017, argumentând că urgenţa acestui act normativ nu se justifică, iar prin abrogarea OUG 13 de modificare a unor articole din Codul penal, inclusiv cel referitor la abuzul în serviciu, îi este încălcat dreptul la apărare, potrivit News.ro.

„Vreau să ridic o excepţie de neconstituţionalitate a Ordonanţei 14 din 2017 şi vă rog să sesizaţi Curtea Constituţională sub acest aspect. Nu înţeleg urgenţa acestei OUG şi mi se restrânge dreptul la apărare. Această ordonanţă de anulare a primei ordonanţe privind infracţiunea de abuz în serviciu are o influenţă covârşitoare şi cer să se trimită la Curtea Constituţională excepţia de neconstituţionalitate”, a spus Theodorescu, demersul său fiind aprobat şi de ceilalati avocaţi prezenţi în sala de judecată.

În replică, procurorul DNA a cerut instanţei să respingă ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale, pe motiv că nu are legătură cu cauza.

Judecătorul a rămas în pronunţare pe această cerere a fostului deputat PNL Theodor Nicolescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri