Un fost poliţist acuzat de evaziune fiscală cere eliberarea

Data publicării:
bani-8

Un fost poliţist din Sălaj, acuzat împreună cu alte opt persoane de evaziune fiscală de 5 milioane de euro, află luni de la judecătorii Curţii de Apel Cluj dacă rămâne în arest preventiv. Fostul om al legii, Pavel Nicoară, şi ceilalţi opt acuzaţi, au fost arestaţi la finalul lunii trecute, după peste 30 de percheziţii în opt judeţe.

Procurorii DIICOT i-au arestat pe cei nouă sub acuzaţia de delapidare, spălare de bani, evaziune fiscală şi constituirea de grup infracţional. Din 2010, gruparea racola persoane fără adăpost sau cu o stare materială precară pe care le convingeau să devină administratori ai unor societăţi comerciale-fantomă, în schimbul a 100 sau 200 de lei.

Oamenii erau apoi obligaţi să semneze chitanţe şi facturi fiscale în alb, contracte de prestări servicii, contracte de vânzare-cumpărare şi împuterniciri, folosite pentru desfăşurarea unor activităţi economice fictive. În acest fel, statul ar fi fost prejudiciat cu 5 milioane de euro.

Pavel Nicoarănu este la prima încălcare a legii. La sfârşitul anilor 90, acesta a fost dat afară din Poliţie pentru implicare în traficul cu migranţi afro-asiatici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri