Un nou dosar DNA pentru Marian Vanghelie: "Suspect e fenomen naţional. Dacă nu eşti suspect înseamnă că eşti prost"

Data publicării:
vanghelie crop

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ACTUALIZARE 11.55. Acuzaţiile pe care DNA i le aduce lui Marian Vanghelie

ACTUALIZARE 11.00. La ieşirea de la DNA, Marian Vanghelie a confirmat că este vorba despre un nou dosar vizând tot fapte de abuz în serviciu.

„Abuz în serviciu pe un număr de două contracte din 2008 pe o licitaţie de salubrizare pe trei luni de zile. Ştiţi că eu nu am făcut salubrizare, am fost atunci trei zile cu NATO cu toate nebuniile voi atunci toţi pe capul meu.

A rămas să ne cheme, să studiem dosarul.

Nu este vorba de un denunţ al domnului Walter”, a spus vanghelie la ieşirea de la DNA.


Întrebat în ce calitate a fost chemat şi dacă este vorba despre o citaţie în calitate de suspect, el a răspuns: "suspect este fenomen naţional. Dacă nu eşti suspect înseamnă că eşti prost".

El a refuzat să dea detalii despre motivul pentru care a fost chemat din nou la DNA.

În 26 aprilie, Marian Vanghelie și-a depus candidatura la Primăria Sectorului 5 din partea Partidului Dreptății Sociale (PDS), formațiune care o conduce de la începutul acestei luni. El a fost exclus din PSD în 2014.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.

În același dosar, au fost trimiși în judecată Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), Sorin Ștefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, și omul de afaceri Marin Dumitru, toți sub control judiciar.

Potrivit DNA, în perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din București, ajutat de Mircea-Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, a solicitat și primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un "comision" de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse și primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei). 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri