Un nou dosar penal pe numele Alinei Bica. Liviu Dragnea i-ar fi promis funcţia de procuror general. Reacția vicepremierului 

Data publicării:
alina bica trista - 6457883-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei-1

UPDATE 17.00 În ce context apare numele Elenei Udrea în dosarul fostei șefe a DIICOT, Alina Bica. Eu îmi asum prietenia cu doamna Bica, îmi asum că am fost zece ani căsătorită cu Dorin Cocoş. Îmi pare foarte rău pentru ce i se întâmpl, dar e foarte simplu. Acolo sunt oameni, care au povestit, au vorbit. Dacă aş fi fost implicată în vreun fel, până acum, cu siguranţă ar fi spus lucrul acesta. Eu sunt dintre cei care au reclamat la nivelul colegilor din partid, dar şi la nivelul instituţiilor, indiciile că acolo se întâmplă fapte de corupţie”, declara Elena Udrea.


UPDATE 15.55 Liviu Dragnea a declarat că nu are nicio legătură cu Alina Bica. „Nu știu, aud prima dată această informație. Sigur, dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs. Doamne, iartă-mă, cum să fac eu așa ceva? Nu am fost ministrul Justiției, cui să i-o propun procuror general?”, a declarat Liviu Dragnea. 


Unul dintre numele care apar în acest nou dosar este cel al lui Ioan Niculae. Omul de afaceri ar fi încercat să scape de dosarul în care era acuzat de subminarea economiei naţionale.

Acesta ar fi apelat la Liviu Dragnea pentru ca acesta să îl ajute cu o intervenţie la Alina Bica, la vremea respectivă procuror-şef al DIICOT.

Ioan Niculae i-ar fi promis Alinei Bica suma de 3,5 milioane de euro în schimbul tergiversării dosarului până la apariţia prescripţiei, potrivit unor surse judiciare.

Alina Bica i-ar fi cerut procurorului de caz să oprească investigaţiile pe care le derula în legătură cu utilizatorul unui număr de telefon pe care îl folosea Liviu Dragnea. În schimb, Alina Bica ar fi urmat să primească de la Ioan Niculae suma de 3,5 milioane de euro, la pachet cu promisiunea făcută împreună cu Liviu Dragnea că o vor sprijini să ajungă procuror general.

Alina Bica ar fi primit „răsplată” un teren de la familia Cocoş

În acest nou dosar sunt suspiciuni de luare şi dare de mită. În anchetă apar, pe lângă numele Alinei Bica şi Elena Udrea, fostul său soţ – Dorin Cocoş şi fiul acestuia – Alin Cocoş.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA investighează acuzaţii de dare şi luare de mită privind un teren care ar fi fost vândut prin interpuşi, de la familia Cocoş, către Alina Bica.

Terenul situat în Snagov, cu o suprafaţă de peste 4.400 de metri pătraţi, ar fi fost vândut în acte de prima soţie a lui Dorin Cocoş, Olguţa Chiriac, şi ar fi ajuns la mai mulţi apropiaţi ai Alinei Bica, persoane interpuse.

Potrivit DNA, terenul ar fi fost o răsplată pentru sprijinul acordat de Alina Bica, la vremea respectivă membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, pentru despăgubirea supraevaluată acordată către Gheorghe Stelian.

Alina Bica a fost procuror de caz în dosarul lui Ovidiu Tender

Alina Bica şi Ovidiu Tender se cunosc din 2005, atunci când a început ancheta în care omul de afaceri este cercetat pentru un prejudiciu de zeci de milioane de euro din evaziune fiscală.

Alina Bica, pe atunci procuror la DIICOT, era anchetatorul de caz.

Ea a cerut în instanţă arestarea preventivă a lui Ovidiu Tender şi a obţinut-o. Ulterior însă, acesta a fost trimis în judecată în stare de libertate, în urma unei decizii a instanţei.

Dosarul lui Tender s-a judecat până în urmă cu aproximativ două luni, când Tribunalul Bucureşti a rămas în pronunţare. Potrivit unor surse judiciare, Ovidiu Tender i-ar fi făcut Alinei Bica promisiuni de oferire a unor sume de bani pentru a scăpa de acuzaţiile din dosar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri