Un nou dosar penal pentru Mihail Vlasov. Ar fi mituit un parlamentar pentru a promova o lege

Data publicării:
mihail vlasov mediafax

În schimb, i-ar fi oferit deputatului un post de arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional, potrivit unui comunicat al DNA.

În cursul lunii februarie 2013, suspectul Mihail Vlasov, la acea dată președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, i-a solicitat unui membru al Parlamentului României să îi susțină interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat „Lege privind registratorii comerciali și activitatea de înregistrare în Registrul Comerțului”. În schimbul susținerii proiectului de lege, deputatul i-a pretins lui Vlasov Mihail ca, în calitatea sa de președinte al Colegiului de conducere al Camerei Naționale, să îl numească în funcția de arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, solicitare cu care Mihail Vlasov a fost de acord”, arată procurorii anticorupție.

În ședința din data de 06.03.2013, Colegiul de conducere al Camerei de Comerț și Industrie a României, condus de Mihail Vlasov, a admis cererea deputatului respectiv și a dispus numirea acestuia în funcția de arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României. Pe parcursul urmăririi penale, a intervenit decesul persoanei care a dobândit calitatea de arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional, astfel încât față de acesta există o cauză de împiedicare a punerii în mișcare a acțiunii penale”, se mai arată în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri