Un șef din Direcția Rutieră a IGPR și șeful Poliției Rutiere Vaslui, arestați pentru 30 de zile

Data publicării:
masia politie fb

Procurorii anticorupţie spun că şeful Poliţiei Rutiere Vaslui ar fi primit lemne de foc, baterii auto şi sticle de vin pentru a nu-i pedepsi pe şoferii care încălcau legea. 

Iulian Munteanu, șef al Biroului Rutier din Vaslui, este suspectat pentru peste 25 de infracțiuni. Cele mai multe dintre acuzațiile procurorilor DNA se referă la faptul că șoferii din Vaslui care încălcau legea scăpau ieftin: doar cu avertismente, dacă ofereau mită. Șeful poliției rutiere din Vaslui este acuzat că l-a determinat pe șeful unei instituții publice să trimită, iarna trecută, mai multe utilaje care să îndepărteze zăpada din fața casei sale, a superiorului său și a unei cunoștințe.

Procurorii DNA au descoperit că același șef de poliție a investigat personal un accident în care a fost implicat un prieten de-al său și un polițist. Deși polițistul nu era vinovat în acel accident, șeful său a decis contrariul, protejându-și amicul, potrivit DNA. Tot el este acuzat că punea la dispoziție mașinile instituției astfel încât prietenii și rudele sale să fie plimbate în oraș și în județ.

Comisarul-şef angajat în cadrul Direcţiei Poliţiei Rutiere e acuzat că a închis ochii la abaterile subalternului. La începutul acestui an s-a decis să se facă o investigație. Procurorii DNA au descoperit  Mihai Axente, comisar-șef de poliție în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Rutieră, cel care a fost trimis la Vaslui să facă investigația, nu a descoperit problemele. În schimb, Axente a primit mită mai multe sticle cu vin, carne de miel și i s-a promis un pat din lemn de frasin.

Citiți și comunicatul de presă al DNA. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri