Unul dintre cei mai periculoşi interlopi români, eliberat pentru bună purtare

Data publicării:
ghenosu2

În 2011, Florin Ghinea - liderul clanului Ghenosu din Târgovişte - a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru şantaj şi infracţiuni informatice. Renumele şi l-a căpătat în 2003, când a fost condamnat de autorităţile franceze pentru că a fost liderul unei reţele care făcea trafic de carne vie şi în paralel se ocupa şi cu cămătăria.

De acest dosar al lui Ghenosu este legat și un scandal în care a fost implicat fostul șef al Secției penale a Tribunalului Prahova, Dumitru Rebegea. Acesta a fost reținut, în data de 5 noiembrie 2009, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru două infracțiuni de luare de mită și două de favorizare a infractorului. Rebegea a dispus eliberarea a doi interlopi din clanul Ghenosu, inclusiv a liderului grupării, cercetați pentru mai multe infracțiuni de șantaj și înșelăciune. 

Bărbatul era liderul unei grupări deosebit de periculoase, care acționa în țară în județele Dâmbovița și Prahova și în afara țării în Italia și Spania. 25 de persoane coordona Florinea Ghinea, care s-au „specializat” în comiterea de infracțiuni informatice, spălare de bani, camătă și șantaj. 

El a fost interceptat de mai multe ori în timp ce lansa amenințări la adresa oamenilor legii și a promis să se răzbune când va ieși din închisoare. 

Florin Ghinea a coordonat activitatea grupării pe care o conducea, înainte să fie destructurată de procurorii DIICOT, din închisoare, prin intermediul locotenenților săi, potrivit rechizitoriului procurorilor anti-mafia. 

Ghenosu era cunoscut în mediile interlope drept o persoană foarte violentă și periculoasă și a fost suspectat de mai multe infracțiuni violente precum proxenetism și ultraj contra bunelor moravuri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri