Valer Dorneanu a ignorat proba principală în dosarul „Tăriceanu contra DNA”

Data publicării:
valer dorneanu bun

Curtea Constituțională a României a ignorat complet un document foarte important în ceea ce privește decizia pronunțată ieri, conform căreia a constatat că DNA se află în conflict juridic cu Guvernul, admițând astfel sesizarea lui Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Senatului.

valer dorneanu ccr.ro

Decizia prin care Curtea Constituţională a decis existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între DNA şi Guvern a fost luată după ce preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a refuzat administrarea unei probe esenţiale: ordonanţa prin care DNA a declinat dosarul către Parchetul General. Acolo judecătorii puteau vedea ce anume anchetează DNA, scrie jurnalistul Liviu Avram pe adevărul.ro.

Jurnalistul precizează că această fază de anchetă este secretă, prin urmare „se pune problema de unde ştia Curtea Constituţională că DNA anchetează „oportunitatea şi legalitatea” emiterii ordonanţei”. CCR ar fi cerut documente de la DNA cu privire la această anchetă, iar Direcția a trimis denunţurile care au declanşat ancheta şi ordonanţa prin care s-a dispus deschiderea dosarului in rem.

Ieri, la dezbateri, reprezentantul DNA a solicitat să depună un al treilea document, adică exact decizia de clasare a anchetei și trimiterea, cu suspiciuni privind infracțiuni noi, la Parchetul instanței supreme. Faţă de solicitarea Ministerului Public de a admite această probă, preşedintele CCR a dispus imediat, fără să pară că s-ar fi consultat şi cu ceilalţi judecători: „Curtea apreciază că nu este nevoie, având în vedere faptul că punctele de vedere au caracterul pe care îl au şi ele au fost depuse deja la dosar”. După care a dat cuvânt senatorului Şerban Nicolae, reprezentant al preşedintelui Senatului, autorul sesizării.

Citiți articolul integral pe adevărul.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri